Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De Amberzaal

Steve Berry (auteur)
+1
De Amberzaal
×
De Amberzaal De Amberzaal

De Amberzaal

In de reeks:
Genre:
Als gewetenloze verzamelaars op jacht gaan naar een legendarische kunstschat, tellen mensenlevens niet.
Titel
De Amberzaal
Auteur
Steve Berry 1955-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Amber room
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2007 | Andere uitgaves
366 p.
ISBN
9789021004891

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Rechter Rachel Cutler is de dochter van een man die de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd maar tegelijkertijd een man met een geheim. Hij is een van de weinige mensen ter wereld die er een idee van heeft wat er met de Amberzaal is gebeurd. Deze volledig uit barnsteen opgetrokken vier wanden uit St. Petersburg vormen samen een van de schitterendste kunstwerken aller tijden maar zijn sinds het einde van de oorlog spoorloos. De oude man wordt vermoord maar laat enkele papieren na die Rachel naar Europa voeren. Haar ex-man Paul gaat haar achterna met de bedoeling haar bij te staan maar ook om haar weer voor zich te winnen. Ze kruisen het pad van twee meedogenloze huurmoordenaars (een man én een vrouw) die beide, in opdracht van superrijke industriëlen én kunstverzamelaars, op zoek zijn naar de Russische Amberzaal. Het wordt een kat-en-muisspelletje tot het bittere einde.

Debuutroman van een Amerikaanse advocaat die een ambitieuze thriller heeft willen schrij…Lees verder
In 1716 schonk de koning van Pruisen aan Tsaar Peter de Grote een barok kunstwerk van ongekende pracht: een amberzaal, dat wil zeggen amber panelen ter bekleding van de muren van een paleiszaal, met juwelen versierd. Katharina de Grote bracht de panelen over naar haar zomerpaleis, even buiten St. Petersburg. Daar bleven ze, totdat in de Tweede Wereldoorlog de Duitsers de schat, die toen 142 miljoen dollar waard was, naar Koningsbergen overbrachten. Toen de Russen oprukten, brachten de Duitsers de schat in veiligheid in Duitsland. Maar de verblijfplaats is een van de grote geheimen uit de wereldgeschiedenis geworden. Berry knoopt zijn verhaal daaraan vast en vertelt hoe door diverse groepen naar de schat wordt gezocht. Mensenlevens tellen daarbij niet. Het aantal doden in dit boek is verhoudingsgewijs groot. Als de overlevenden elkaar in een ultieme poging de schat te bemachtigen 's nachts in een kasteel treffen, ontstaat er een laatste slachting. Een liefdesgeschiedenis vrolijkt het v…Lees verder

Over Steve Berry

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Steve Berry

Steve Berry (1955) is een Amerikaans auteur. Zijn boeken kenmerken zich door een mengeling van historische feiten en fictie.

Bibliografie

Externe link

  • (en) Officiële website