De erfenis van de Tempeliers

Steve Berry (auteur), Hugo Kuipers (vertaler), Rita Moens (verteller)
Een ex-CIA-man komt zijn vroegere bazin te hulp, die gelokt door de aantekeningen van haar overleden echtgenoot naar de Pyreneeën reist om te achterhalen wat hij heeft ontdekt over de Tempelridders.
Titel
De erfenis van de Tempeliers
Auteur
Steve Berry 1955-
Vertaler
Hugo Kuipers
Verteller
Rita Moens  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The templar legacy
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2007
1 cd
Speelduur
19:34:59
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Ex-geheim agent Cotton Malone raakt betrokken bij de zoektocht van vrienden van hem naar de geheime schat van de Tempeliers. Uitgangspunt is een geheimzinnig notitieboek dat aan een vriendin werd toegestuurd na de dood van haar man en zoon. Maar ook de Tempeliers zelf zitten vanuit hun klooster in de Pyreneeën achter hun Grote Nalatenschap en zij schuwen daarbij geen geweld. Uiteindelijk lukt het Cotton de schat te bergen. Op historische feiten gebaseerde thriller die in eerste instantie prettig leest, maar gaandeweg gaat dat moeizamer als de fictie ondergeschikt wordt gemaakt aan het lastig te volgen historische verhaal met grote nadruk op bijbelse vertellingen. Dan valt des te meer op dat de hoofdrolspelers wel erg amateuristisch te werk gaan. Doelgroep is de liefhebber van een pittige historische roman met een vleugje spanning als verpakking. Op de voorkaft een ondergronds gewelf met het zegel van de Tempeliers. Paperback met kleine druk.

Over Steve Berry

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Steve Berry

Steve Berry (1955) is een Amerikaans auteur. Zijn boeken kenmerken zich door een mengeling van historische feiten en fictie.

Bibliografie

Externe link

  • (en) Officiële website

Suggesties