De Lincoln mythe

Steve Berry (auteur)
+1
De Lincoln mythe
×
De Lincoln mythe De Lincoln mythe

De Lincoln mythe

In de reeks:
Genre:
Als een groep Mormonen het voortbestaan van de Verenigde Staten in gevaar brengt, komt ex-CIA-agent Cotton Malone in actie.
Titel
De Lincoln mythe
Auteur
Steve Berry 1955-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Lincoln myth
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2016
447 p.
ISBN
9789026138874 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Halverwege de negentiende eeuw stuurde president Abraham Lincoln troepen naar Utah om te voorkomen dat de sekte van de Mormonen een staat binnen de staat zou vestigen en zich ging aansluiten bij de Zuidelijke Staten. Het is de tijd van de onafhankelijkheidsoorlog of de Amerikaanse Burgeroorlog tussen Noord en Zuid. Een groep Mormonen zou in de gevechten die volgden gesneuveld zijn. Wat hebben deze ontwikkelingen uit het verleden te maken met het onderzoek van Cotton Malone in onze tijd? Dat is waar dit boek over gaat. Een thriller met wederom Cotton Malone als de gepensioneerde agent van dienst in de hoofdrol. De Magellan Billet, de Inlichtingendienst waarvoor ook Cotton Malone werkte, mist een van haar agenten in Denemarken. Malone is erop uit gestuurd om uit te zoeken wat hier aan de hand is. Wat blijkt, is dat de strijd tussen de Mormonen en de Amerikaanse overheid (Het Witte Huis) nog immer actueel is als gevolg van een onverwerkt verleden. Tevens is er destijds sprake geweest van…Lees verder

Over Steve Berry

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Steve Berry

Steve Berry (1955) is een Amerikaans auteur. Zijn boeken kenmerken zich door een mengeling van historische feiten en fictie.

Bibliografie

Externe link

  • (en) Officiële website
Lees verder op Wikipedia