Daisy
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het derde geheim

Steve Berry (auteur)
Twee kardinalen strijden om een geheim rond de mysterieuze verschijningen van Maria om genoeg macht te vergaren om de nieuwe paus te worden.
Titel
Het derde geheim
Auteur
Steve Berry 1955-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The third secret
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2006
1 cd
Speelduur
15:54:00
Aantekening
Nederlandse stem

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De proloog van het verhaal speelt zich af in 1917, in Fatima (Portugal). Maria verschijnt aan een paar kinderen en doet drie cryptische voorspellingen. Het vervolg speelt zich af in het heden, twee voorspellingen zijn openbaar gemaakt, de derde is steeds angstvallig geheim gehouden door de pausen. De (fictieve) huidige paus, Clemens XV, is hevig verontrust over de derde voorspelling en stuurt zijn vriend, monseigneur Colin Michener, naar Roemenië en Portugal om de laatste geheimen rond de verschijningen van Maria op te lossen. Zo wil hij, aan het einde van zijn loopbaan, in overeenstemming met zijn geweten sterven. Michener graaft in de theologische geschiedenis maar wordt met het leven bedreigd door een van de kandidaten voor het volgende pausdom. Verhaal rondom een pausintrige met moord, zelfmoord, verboden romances en diverse, soms zwart-witte, personages, in de sfeer van de historisch-religieuze, enigmatische thrillers van Dan Brown etc. Lezersreacties op de Amerikaanse site Amazo…Lees verder

Over Steve Berry

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Steve Berry

Steve Berry (1955) is een Amerikaans auteur. Zijn boeken kenmerken zich door een mengeling van historische feiten en fictie.

Bibliografie

Externe link

  • (en) Officiële website