Dvd
Engels
Als Ron Decker wordt veroordeeld voor een aantal drugsdelicten, belandt hij achter de tralies waar hij na diverse bedreigingen wordt beschermd door Earl
Titel
Animal factory / dir. by Steve Buscemi ; screenplay by Edward Bunker ; based on his book Animal factory
Regisseur
Steve Buscemi 1957-
Acteur
Tom Arnold Steve Buscemi 1957- Seymour Cassel Willem Dafoe Edward Furlong John Heard Mickey Rourke Danny Trejo
Scenarist
Edward Bunker
Taal
Engels
Uitgever
Spakenburg: HOM Vision, 2002 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
2000
Speelduur
ca. 90 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8713423554938

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaans gevangenisdrama uit 2001 van en met Steve Buscemi, verder met Willem Dafoe, Edward Furlong en Mickey Rourke. Als de jonge en rijke Ron Decker wordt veroordeeld voor een aantal drugsdelicten, belandt hij achter de tralies. In het ruwe en meedogenloze gevangenisleven overleven alleen de sterksten. Na een aantal bedreigingen wordt Ron in bescherming genomen door Earl, de onofficiële koning van de gevangenis. De twee worden vrienden, maar als Earl Ron helpt met het hoger beroep in zijn zaak, krijgt Ron vijf jaar extra straf. Ze beseffen dat ze alleen maar worden tegengewerkt en bedenken een vluchtplan. Wesley Lovell (Apollo Movie Guide, i) geeft 69 (van 100) punten en vindt Dafoe 'terrific'. Gene Seymour (Los Angeles Times, i): 'Dafoe and Furlong play off each other's emotions like skilled session musicians, and their characters' relationship is one of the many subtle ways Animal Factory transcends the narrow confines of its genre to say, as the very best prison movies have, ho…Lees verder

Over Steve Buscemi

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Steven Vincent Buscemi (Engelse uitspr.: /buːˈsɛmi/; Italiaanse uitspr.: /buʃˈʃɛmi/) (Brooklyn (New York), 13 december 1957) is een Amerikaanse acteur en filmregisseur. Hij werd voor zijn rol in Ghost World genomineerd voor een Golden Globe. Meer dan tien andere filmprijzen vielen hem ook daadwerkelijk ten deel, waaronder een Independent Spirit Award.

Buscemi is van Italiaans-Ierse afkomst. Hij speelde door de jaren heen enkele opmerkelijke rollen, waaronder Mr. Pink in Reservoir Dogs en Donny in The Big Lebowski. De personages die Buscemi speelt zijn doorgaans neurotisch en/of paranoïde. Hij vertolkte tevens de hoofdrol in de succesvolle tv-serie Boardwalk Empire (2010 - 2014).

Van 1980 tot 1984 was hij een New Yorkse brandweerman. Hij was ingedeeld in Engine co. 55. Buscemi was sinds 1987 getrouwd met Jo Andres (1954-2019), met wie hij in 1990 zoon Lucian kreeg. Zijn broer Michael Buscemi acteert eveneens, sinds 1993.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties