Politiek journalist Pierre Peders moet tegen zijn zin een interview doen met de meest populaire soapactrice
Titel
Interview
Regisseur
Steve Buscemi 1957-
Naar het werk van
Theo Van Gogh 1957-2004
Acteur
Sienna Miller
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: A-Film Home Entertainment, 2007 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
2007
Speelduur
80 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans Amerikaanse remake van de door Theo van Gogh geregisseerde film uit 2003
EAN
8716777921029

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 29 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse speelfilm uit 2007 door en met Steve Buscemi en Sienna Miller. Remake van de film van Theo Van Gogh uit 2003 met Pierre Bokma en Katja Schuurman. Na een aanvaring met zijn hoofdredacteur moet politiek journalist Pierre Peders tegen zijn wil een interview doen met de meest populaire soap actrice van het land. De onwaarschijnlijke gesprekspartners gaan de confrontatie met elkaar aan. Irritaties, geheimen en manipulaties leiden tot een spannende ontknoping. Jann Ruyters (Trouw 10-5-'07) vindt dat Buscemi een betere 'Interview' maakt dan Van Gogh: 'Het accent ligt niet meer op de schijn en vooroordelen, maar op reële macht, op échte winnaars en verliezers. Maar de grootste winst schuilt toch in de 'look' van de film; iets waar New York-lover Van Gogh zich over zou verheugen. Buscemi laat de stad haar werk doen. Terwijl de spanning in de dialoog in de tweede helft inzakt, is het de dynamiek en energie van New York die de film optilt.'

Over Steve Buscemi

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Steven Vincent Buscemi (Engelse uitspr.: /buːˈsɛmi/; Italiaanse uitspr.: /buʃˈʃɛmi/) (Brooklyn (New York), 13 december 1957) is een Amerikaanse acteur en filmregisseur. Hij werd voor zijn rol in Ghost World genomineerd voor een Golden Globe. Meer dan tien andere filmprijzen vielen hem ook daadwerkelijk ten deel, waaronder een Independent Spirit Award.

Buscemi is van Italiaans-Ierse afkomst. Hij speelde door de jaren heen enkele opmerkelijke rollen, waaronder Mr. Pink in Reservoir Dogs en Donny in The Big Lebowski. De personages die Buscemi speelt zijn doorgaans neurotisch en/of paranoïde. Hij vertolkte tevens de hoofdrol in de succesvolle tv-serie Boardwalk Empire (2010 - 2014).

Van 1980 tot 1984 was hij een New Yorkse brandweerman. Hij was ingedeeld in Engine co. 55. Buscemi was sinds 1987 getrouwd met Jo Andres (1954-2019), met wie hij in 1990 zoon Lucian kreeg. Zijn broer Michael Buscemi acteert eveneens, sinds 1993.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties