Dvd
Engels
De 27-jarige Jim keert gedesillusioneerd terug uit New York en trekt weer in bij zijn ouders in een stadje in Indiana
Titel
Lonesome Jim
Regisseur
Steve Buscemi 1957-
Componist
Evan Lurie
Acteur
Liv Tyler Casey Affleck 1975-
Taal
Engels
Uitgever
Sony, 2008 | Andere uitgaven
1 dvd-video
Oorspr. opname
2005
Speelduur
90 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8712609594065

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De derde speelfilm van Steve Buscemi (na Animal factory en Interview) die als acteur in veel films te zien was. In de hoofdrollen zien we Casey Affleck (The assasination of Jesse Jeames) en Liv Tyler (Lord of the rings). De 27-jarige Jim keert berooid en gedesillusioneerd terug uit New York en trekt weer in bij zijn ouders en oudere broer, die even saai en deprimerend zijn als het stadje in Indiana waar ze wonen. Zijn ontmoeting met een aantrekkelijke verpleegster en haar zoontje brengt een lichtpuntje, maar Jim aarzelt. Daniël Brandsema (Movie2Movie, i) vindt de film 'droogkomisch' met 'leuke en vlotte dialogen'. Hij schrijft: '(...) Het verhaal zelf is er een met een knipoog. (...) Ondertussen houdt de film je stiekem toch een spiegel voor: durven we nog wel eens te dromen? Dat nou net het einde van de film daardoor toch wat té zoetsappig wordt, wordt Steve Buscemi en co. ruimschoots vergeven.' De dvd bevat geen extra's.

Over Steve Buscemi

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

Steven Vincent Buscemi (Engelse uitspr.: /buːˈsɛmi/; Italiaanse uitspr.: /buʃˈʃɛmi/) (Brooklyn (New York), 13 december 1957) is een Amerikaanse acteur en filmregisseur. Hij werd voor zijn rol in Ghost World genomineerd voor een Golden Globe. Meer dan tien andere filmprijzen vielen hem ook daadwerkelijk ten deel, waaronder een Film Independent Spirit Award.

Buscemi is van Italiaans-Ierse afkomst. Hij speelde door de jaren heen enkele opmerkelijke rollen, waaronder Mr. Pink in Reservoir Dogs en Donny in The Big Lebowski. De personages die Buscemi speelt zijn doorgaans neurotisch en/of paranoïde. Hij vertolkte tevens de hoofdrol in de succesvolle tv-serie Boardwalk Empire (2010 - 2014).

Van 1980 tot 1984 was hij een New Yorkse brandweerman. Hij was ingedeeld in Engine co. 55. Buscemi was sinds 1987 getrouwd met Jo Andres (1954-2019), met wie hij in 1990 zoon Lucian kreeg. Zijn broer Michael Buscemi acteert eveneens, sinds 1993.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties