Dvd
Engels
Het leven is altijd hetzelfde op het kantoor waar de medewerkers leven onder het juk van een baas die zeker weet dat hij de meest fantastische man van de wereld is
Titel
The office. Seizoen 1 & 2
Acteur
Steve Carell John Krasinski Rainn Wilson Jenna Fischer
Taal
Engels
Parallelle titel
The office US version
Uitgever
Universal, 2007
5 dvd-video's
Speelduur
ca. 625 min.
Aantekening
Engels geproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5050582520835

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 33 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse remake van de BBC-serie* van Ricky Gervais en Stephen Merchant. In de vorm van een quasi-documentaire volgen we de belevenissen van het personeel op het kantoor van een papiergroothandel in Scranton, Pennsylvania. Steve Carell (The 40 year-old virgin, Little Miss Sunshine) speelt de rol van de verschrikkelijke chef Michael Scott, die zeker weet dat hij de meest fantastische man van de wereld is. Zijn werknemers vormen een stelletje ongeregeld en zijn eerzuchtig, incompetent, lui of cynisch. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 16-02-'08): '(...) Wat is leuker? De originele Britse versie van The Office met Ricky Gervais of de Amerikaanse bewerking met Steve Carell? Het is nu mogelijk op dvd beide series met elkaar te vergelijken. Conclusie: Carell wint op punten. Zijn humor is net iets droger dan de strapatzen van Gervais, die weer wat meer krediet verdient omdat hij aan de wieg stond van de serie. (...)' De dvd bevat veel extra's.

Over Steve Carell

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Eva Rinaldi

Steven John Carell (Concord, 16 augustus 1962) is een Amerikaans acteur en komiek. Hij won meer dan vijftien filmprijzen, waaronder een Golden Globe in 2006 voor zijn rol als afdelingschef Michael Scott in de Amerikaanse versie van The Office. Hiervoor werd hij ook van 2007 tot en met 2011 elk jaar genomineerd voor dezelfde prijs en van 2006 tot en met 2011 tevens voor een Primetime Emmy Award. In 2016 kreeg hij een ster op de Hollywood Walk of Fame.

Loopbaan

Carells filmcarrière begon relatief laat, toen hij in 1991 een bijrolletje kreeg in Curly Sue. Daarna volgden jaren van bijrolletjes in verscheidene kleinschalige films en televisieseries. Daarbij verscheen Carell van 1999 tot en met 2004 tevens regelmatig in The Daily Show, waarin hij in 2005 nog af en toe terugkeerde.

Carell speelde zich met zijn bijrol als de door Jim Carrey gemanipuleerde nieuwslezer Evan in Bruce Almighty (2003) derma…Lees verder op Wikipedia

Suggesties