Boek
Nederlands

Opa bouwt een monstertruck

Steve Goetz (auteur), Eda Kaban (illustrator), Erlijne Runia (vertaler)
+1
Opa bouwt een monstertruck
×
Opa bouwt een monstertruck Opa bouwt een monstertruck
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Opa heeft op zijn boerderij allerlei machines, waarmee hij aan een groot project werkt! Maar welk? Prentenboek met grappige kleurenillustraties waarvan de tekst meegezongen kan worden op de wijs van 'Old MacDonald had a farm'. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.
Titel
Opa bouwt een monstertruck
Auteur
Steve Goetz
Illustrator
Eda Kaban
Vertaler
Erlijne Runia
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Old MacDonald had a truck
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, © 2016
[38] p. : ill.
Aantekening
Tekst bedoeld om te zingen op de tonen van Old MacDonald.
ISBN
9789026141034 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Boerderijen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Opa heeft een boerderij HIE-JA-HIE-JA-HO! Met op zijn erf een graafmachine HIE-JA-HIE-JA-HO. Met een GRAAF GRAAF hier en een GRAAF GRAAF daar... enz. Opa en oma hebben ook een voorlader, een bulldozer, een grondschuiver, een kiepwagen, een stoomwals en een cementwagen. Alle machines komen in actie en alle boerderijdieren helpen mee met het project. Wat zijn ze nu eigenlijk van plan? Vrolijk prentenboek met heel vermakelijke gekleurde illustraties in voornamelijk aardetinten, waarop ontzettend veel komische situaties te zien zijn. Op de groene schutbladen zijn heel veel stukken gereedschap afgebeeld. De tekst is te zingen op de wijs van ‘Old MacDonald had a farm’. De vertaling van dit oorspronkelijk Amerikaanse boek loopt ook om te zingen (meestal) heel lekker. Een prima boek dus om te gebruiken bij het thema ‘opa’s en oma’s’ en om kinderen (ook in de klas) er heerlijk bij mee te laten galmen, met bijbehorende graaf, schep- en duwgebaartjes. Ook goed te gebruiken met groepen kinderen. …Lees verder

Opa bouwt een monstertruck

Dit prentenboek zou voorgelezen moeten worden op de muziek van 'Old Mac Donald'. Dit liedje zal er wel bij alle voorlezers ingebakken zitten. Als je dit doet, wordt het wel een snelle voorleesbeurt en blijft er weinig tijd om naar de illustraties te kijken. Ik las het boek dus in twee keer: de eerste keer op muziek, de tweede keer liet ik de tekst voor wat het was en bekeek ik de tekeningen. Zo kan je al de grote machines waarvan sprake is beter bekijken. De aandachtige kijker zal ook zien dat er steeds gewerkt wordt aan het slotevenement in dit prentenboek: een show van monstertrucks. De opbouw vind ik niet duidelijk genoeg en ik vraag me dan ook af of de kleuters de verschillende fases van opbouw wel zullen linken aan het eindresultaat. Wel leuk is het feit dat de oma haar hand niet omdraait voor 'mannenwerk'. Integendeel ... het is de opa die vooral coördineert en de oma doet het werk. 

De illustraties beslaan de dubbele pagina’s en hebben een cartoonachtig karakter. …Lees verder