Strip
Nederlands

De marscode

Steve Van Bael (auteur)
+1
De marscode
×
De marscode De marscode
In de reeks:
Figaro; 3
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Voormalig ‘ Rockefeller’ Brunetti, zijn zoon Maxim, de sexy Emma Fox en Peck die nooit zijn voornaam wil verklappen leiden onder het Brusselse kapsalon Figaro een mini geheime dienst. Bedrijfsspionage, kunstsmokkel, fraude en ontvoeringen worden door het viertal van Figaro steeds discreet en efficiënt opgelost. Emma en Peck worden verwacht bij de steenrijke lord Stanley Speed in Engeland. ZIjn zo
Titel
De marscode
Auteur
Steve Van Bael
Taal
Nederlands
Uitgever
Zedelgem: Saga, 2014 | Andere uitgaven
[48] p. : ill.
ISBN
9789085523307 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De zoon van de steenrijke lord Speed is op een geheimzinnige manier vermoord en nu wil de vader uitsluitsel hierover. Dus doet hij beroep op het Brusselse Figaroteam. De leden hiervan zijn superspeurders met een behoorlijke reputatie. Nu trekken ze naar Engeland om vast te stellen dat vanuit Amerika mensen worden ontvoerd en gehersenspoeld om zo als een soort menselijke robots te worden gebruikt voor een experimentele vlucht naar Mars. Zoon Speed kon ontkomen maar moest dit bekopen met de dood. Als de Figaroclub dit achterhaalt, wordt het 'Brainwatch'-programma in Amerika opgedoekt. Dit derde deel* van deze leuke en spannende stripserie heeft veel troeven: vlot tekenwerk in klare lijnstijl, een stevig scenario met ruimte voor enige humor, goed getypeerde personages en een verrassend einde. De heruitgave van deze serie mag er best zijn.

Over Steve Van Bael

CC BY 3.0 - Foto van/door Jo Briers

Steve Van Bael (Aarschot, 22 mei 1978) is een Vlaams striptekenaar die vooral bekend is om zijn Figaro-reeks, maar ook van de stripreeks Baba Yega en Nachtwacht. Ondertussen (sinds het tweede semester van 2019) is hij ook (opnieuw) de vaste striptekenaar van De Kiekeboes.

Carrière

Steve groeide op met de strips van Kiekeboe en Jommeke. Vandaar dat hij reeds vanaf zijn 5de een grote belangstelling kreeg om zelf strips te tekenen. Soda en Guus Slim worden daarna zijn grote voorbeelden.

Hij studeerde elektro- en mechanicatechnieken in het Aarschotse Damiaaninstituut. Daarna volgde hij reclame- en publiciteit in KTA2 te Diest. Zijn eerste gepubliceerde strips waren De Diestse stripboekenbeurs (promotiealbum). Na zijn studies kwam hij in contact met Rik Dewulf en Marc Daniels (De Marck) die hem nog in de Max’ateliers te Mechelen stripcursus gaven. Ze hadden same…Lees verder op Wikipedia