Strip
Nederlands

Taco's en diamanten

Steve Van Bael (auteur)

Taco's en diamanten

In de reeks:
Figaro; 4
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Titel
Taco's en diamanten
Auteur
Steve Van Bael
Taal
Nederlands
Uitgever
Zedelgem: Saga, 2014 | Andere uitgaves
[48] p. : ill.
ISBN
9789085523314 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Peck en Emma, twee jonge detectives, werkzaam voor het Brusselse bureau Figaro, zijn bedreven in het opsporen en bestrijden van misdaad. In dit vierde deel van de serie* belandt het tweetal door een onverwachte vakantie in het verre Mexico, waarbij het in aanraking komt met bandieten die uit zijn op een schat in de jungle. De strip lijkt enerzijds gericht te zijn op een wat jonger publiek, maar toont tegelijkertijd in beeld en verhaal wat meer volwassen thema's: geweld en een vleugje erotiek gaat de tekenaar niet uit de weg. De plot van het verhaal is niet erg samenhangend en wordt nogal warrig verteld.

Over Steve Van Bael

CC BY 3.0 - Foto van/door Jo Briers

Steve Van Bael (Aarschot, 22 mei 1978) is een Vlaams striptekenaar die vooral bekend is om zijn Figaro-reeks, maar ook van de stripreeks Baba Yega en Nachtwacht. Ondertussen (sinds het tweede semester van 2019) is hij ook (opnieuw) de vaste striptekenaar van De Kiekeboes.

Carrière

Steve groeide op met de strips van Kiekeboe en Jommeke. Vandaar dat hij reeds vanaf zijn 5de een grote belangstelling kreeg om zelf strips te tekenen. Soda en Guus Slim worden daarna zijn grote voorbeelden.

Hij studeerde elektro- en mechanicatechnieken in het Aarschotse Damiaaninstituut. Daarna volgde hij reclame- en publiciteit in KTA2 te Diest. Zijn eerste gepubliceerde strips waren De Diestse stripboekenbeurs (promotiealbum). Na zijn studies kwam hij in contact met Rik Dewulf en Marc Daniels (De Marck) die hem nog in de Max’ateliers te Mechelen stripcursus gaven. Ze hadden same…Lees verder op Wikipedia