Dvd
Engels
Gebaseerd op waargebeurde verhalen over Annie Parker die drie keer de diagnose kanker overleefde en geneticus Mary-Claire King die als eerste de genmutaie BRCA1 op het spoor kwam.
Onderwerp
Kanker
Kijkwijzer
Vanaf 12 jaarVanaf 12 jaar
Titel
Decoding Annie Parker
Regisseur
Steven Bernstein
Componist
Steven Bramson
Acteur
Helen Hunt Samantha Morton Aaron Paul
Taal
Engels
Uitgever
Bridge, 2014
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
91 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8711983101388

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 22 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaans drama uit 2013 van Steven Bernstein over het onderzoek naar de erfelijkheidheid van borstkanker. Het verhaal, een tweeluik, is op de werkelijkheid gebaseerd. De film volgt het leven van Annie Parker (Samantha Morton), die borstkanker krijgt als ze haar moeder en zus al aan de ziekte heeft verloren. Ze overleeft de ziekte die tot twee keer toe terug komt. Ze besteedt veel energie om antwoord te krijgen op de vragen die ze heeft over de kanker die zo'n grote rol in haar familie speelt. Simultaan zien we Dr May-Claire King (Helen Hunt) die probeert aan te tonen dat borstkanker erfelijk is en uiteindelijk tegen 1990 op het spoor komt van de genmutatie BRCA1, een medische doorbraak. Patricia Smagge (Cinemagazine.nl, 4-11-'14) geeft 3 sterren. 'Enerzijds is het natuurlijk een loodzwaar onderwerp dat besproken wordt en regisseur Steven Bernstein schuwt het niet om de slopende effecten van de ziekte kanker te laten zien. Anderzijds probeert hij het echter luchtig te houden. Maar de…Lees verder

Over Steven Bernstein

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Davide Leonardi

Steven Bernstein (Washington D.C., 8 oktober 1961) is een Amerikaanse jazztrompettist, orkestleider, componist en arrangeur.

Biografie

Bernstein werkte aanvankelijk in de band van Karen Mantler. Vanaf 1989 werd hij bekend als muzikaal directeur van John Luries band Lounge Lizards. Tijdens zijn tienjarige lidmaatschap van de groep schreef hij de arrangementen van o.a. Get Shorty, Clay Pigeons en Fishing With John. In 1992 nam hij als co-leader van het trio Spanish Fly (met David Tronzo en Marcus Rojas) het eerste album met deze groep op. Hij produceerde de muziek voor de film Kansas City van Robert Altman (1996) en regisseerde de Kansas City Big Band, waartoe David "Fathead" Newman, Don Byron, James Carter, Christian McBride en Nicholas Payton behoorden.

In 1995 richtte Bernstein samen met Briggan Krauss, Tony Scherr en Kenny Wollesen de band Sex Mob op, die wereldwijd optrad en wiens album Sex…Lees verder op Wikipedia

Suggesties