De kapitein van een vissersboot wordt te hulp gevraagd door zijn ex-vrouw die haar gewelddadige echtgenoot uit de weg wil ruimen.
Titel
Serenity / written and directed by Steven Knight
Regisseur
Steven Knight
Acteur
Matthew McConaughey Anne Hathaway
Taal
Engels
Uitgever
The Searchers, © 2019
1 dvd-video
Oorspr. opname
2019
Speelduur
119 minuten
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
ISBN
9789461876317

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Thriller in film noir-stijl van Steven Knight (Locke; Humming bird) met Matthew McConaughey (White boy Rick; Free state of Jones) en Anna Hathaway (Ocean’s 8). Baker Dill, een man met een beladen verleden, is eigenaar van een vissersboot waarop hij toeristen meeneemt voor een rondvaart langs de kust van Florida. Zijn ex-vrouw Karen weet hem op te sporen en vraagt zijn hulp bij het uit de weg ruimen van haar echtgenoot (Jason Clarke) die haar en haar puberzoon mishandelt. Baker aarzelt en raakt verstrikt in een nieuwe realiteit waar niets is wat het lijkt. De recensenten geven 2-3 sterren. Remke de Lange (Trouw 24-1-’19): ‘(…) In dit warrig vertelde verhaal, waarin we niemand echt leren kennen, vervlecht de maker de verschillende lijntjes richting een ontknoping die boeit noch overtuigt. (…)’ Floortje Smit (Volkskrant 23-1-’19): ‘(…) Er zit best een intrigerend idee achter de ontknoping, al stapt Knights script wel heel makkelijk over filosofische, emotionele en plottechnische consequ…Lees verder

Over Steven Knight

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Taylor Rooke

Steven Knight (Marlborough, 1959) is een Brits scenarioschrijver en filmregisseur.

Biografie

Knight werd bekend als scenarioschrijver voor de film Dirty Pretty Things (2002), waarvoor hij de Edgar Award voor Best Motion Picture Screenplay en de London Film Critics Circle award voor British Screenwriter of the Year kreeg. Hij creëerde enkele Britse televisieseries en schreef mee aan episodes van televisieseries zoals Peaky Blinders en The Detectives. Knight regisseerde in 2013 ook twee films waarvoor hij het scenario schreef, Hummingbird en Locke. Voor deze laatste won hij de British Independent Film Award in 2013 voor beste scenario en kreeg hij een nominatie voor de European Film Awards 2014, zowel voor regie als voor scenario.

Filmografie