Lentulus Batiatus, eigenaar van een gladiatorenschool in het stadje Capua en zijn vrouw Lucretia gebruiken alle middelen om aanzien en macht te verwerven.
Onderwerp
Romeinse Rijk
Titel
Spartacus : gods of the arena / created by Steven S. DeKnight
Scenarist
Steven S. DeKnight
Componist
Joseph LoDuca
Acteur
John Hannah Peter Mensah Dustin Clare Lucy Lawless
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2012
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2011
Speelduur
ca. 372 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels Prequel van Spartacus : blood and sand
EAN
8712626098003

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In 2010 verscheen seizoen 1 van de Amerikaanse actieserie 'Spartacus'* over gladiator Spartacus. Wegens ziekte van hoofdrolspeler Andy Whitfield (inmiddels overleden) werd het tweede seizoen uitgesteld en vervangen door een prequel, getiteld 'Spartacus: Gods of the arena'. Deze zesdelige serie vertelt de geschiedenis van de gladiatorenschool van Batiatus, vóór de komst van Spartacus. Hoofdpersoon is nu de Keltische zwaardvechter Gannicus (Dustin Clare). Zijn eigenaar is Lentulus Batiatus (John Hannah), die samen met zijn vrouw Lucretia (Lucy Lawless) geen middel schuwt om aanzien en macht te verwerven in het stadje Capua. De serie is gemaakt voor abonneezender Starz, en wordt geadverteerd met de ingrediënten geweld, bloed, seks, actie en spectaculaire special effects. Het heftige geweld is in stripstijl en doet denken aan films als '300' en 'Gladiator'. Patrick Rogers (DVD Verdict, i) is vol lof en noemt het 'a show for people who are sick and tired of stale and predictable television…Lees verder

Over Steven S. DeKnight

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Steven S. DeKnight (Millville) is een Amerikaans scenarioschrijver, producent en regisseur. Hij is vooral bekend door zijn werk voor de televisieseries Smallville, Buffy the Vampire Slayer, en Angel. Ook heeft hij "Swell" geschreven, een verhaallijn in het achtste seizoen van Buffy the Vampire Slayer. DeKnight was tevens producer voor Joss Whedons televisieserie Dollhouse. DeKnight is de bedenker, schrijver en producent van de serie Spartacus: Blood and Sand, zijn spin-off, Spartacus: Gods of the Arena en het tweede seizoen Spartacus: Vengeance, waarbij hij bij de laatste aflevering op de Amerikaanse zender Starz aankondigde dat er een derde seizoen komt in 2013.

Hij studeerde aan de Universiteit van Californië in Santa Cruz waar hij ook afstudeerde.

Externe links

Suggesties