Boek
Engels

The girl who played with fire

Stieg Larsson (auteur), Reg Keeland (vertaler)
De redactie van een blad ontvangt uiterst explosief materiaal over jonge Russische vrouwen die in Zweden in de hoogste kringen worden ingezet als prostituees.
Titel
The girl who played with fire
Auteur
Stieg Larsson 1954-2004
Vertaler
Reg Keeland
Taal
Engels, Zweeds
Oorspr. titel
Flickan som lekte med elden
Uitgever
London: MacLehose, 2009 | Andere uitgaves
569 p.
ISBN
9781847245564 (hardback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 27 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het tweede deel van de ‘Millenium-trilogie’ van de in 2004 overleden succesvolle Zweedse schrijver Stieg Larsson. Lisbeth Salander heeft geen makkelijke jeugd gehad: ze groeide op met een gewelddadige vader en werd als tiener misbruikt door haar voogd. Nu is ze volwassen en leidt een teruggetrokken bestaan als freelance computerhacker, waar ze veel geld mee verdient. Dat ze door haar grote drang naar gerechtigheid gevaarlijke vijanden heeft gecreëerd, blijkt als er mensen worden vermoord en zij hoofdverdachte is. Ondanks het feit dat dit boek een vervolg is op 'The girl with the dragon tattoo'* is het ook voor lezers die Larssons debuut niet kennen goed te volgen. Na een trage start waarin niet helemaal duidelijk wordt waar de schrijver heen wil, breekt halverwege het boek de spanning fenomenaal los en ontpopt het boek zich als een ware pageturner. Het wisselend perspectief zorgt ervoor dat het nergens voorspelbaar wordt, en de spanning blijft letterlijk behouden tot de laatste pagin…Lees verder

Over Stieg Larsson

Stieg Larsson, officieel Karl Stig-Erland Larsson (Skelleftehamn, 15 augustus 1954 - Stockholm, 9 november 2004) was een Zweedse journalist en auteur. Hij stierf op vijftigjarige leeftijd aan een hartinfarct.

Activist

Aanvankelijk was Larsson een politiek activist voor het Kommunistiska Arbetareförbundet, de communistische arbeidersbeweging, en fotograaf. Politiek was hij actief als redacteur van het Zweedse trotskistische tijdschrift Fjärde internationalen. Verder werkte hij mee aan verschillende sciencefictiontijdschriften en gedurende 1978-1979 was hij voorzitter van de grootste Zweedse sciencefictionclub, Skandinavisk Förening för Science Fiction (SFSF).

Journalist

In 1977 ging hij naar Eritrea om als militair adviseur de guerrilla van het Eritrean People's Liberation Front te ondersteunen. Om gezondheidsredenen moest hij hiermee stoppen. Hij ging toen …Lees verder op Wikipedia

Suggesties