Veldrijden : de mooiste verhalen over de cyclocross

+1
Veldrijden : de mooiste verhalen over de cyclocross
×
Veldrijden : de mooiste verhalen over de cyclocross Veldrijden : de mooiste verhalen over de cyclocross

Veldrijden : de mooiste verhalen over de cyclocross

Verhalen, anekdotes, wedstrijdverslagen en rennersportretten uit de geschiedenis van het veldrijden, met foto's in zwart-wit en kleur.
Onderwerp
Veldrijden
Titel
Veldrijden : de mooiste verhalen over de cyclocross
Auteur
Stijn Vanderhaeghe Stefaan Van Laere
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, © 2020
264 p. : ill.
ISBN
9789401463386 (hardback)
Plaatsingssuggestie
618.54 (SISO) Veldrijden (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Veldrijden of cyclocross is een specifieke discipline in het wielrennen. Het ploeteren door de modder in het veld wordt vooral beoefend in België en Nederland in de herfst en de winter. Een wielervorm die wordt gezien als één van de zwaarste duursporten die om specifieke vaardigheden en kwaliteiten van de renners vraagt. De koning van het veld is momenteel de Nederlander Mathieu van der Poel. In ‘Veldrijden’ belichten de Belgische wielerauteurs de sport, de helden van toen en nu, de wedstrijden, maar ook de randzaken, zoals de fanatieke fans. In een ‘stoeptegel’ van een boek. Prachtig vormgegeven, vol met kleurrijke oude en nieuwe foto’s die van het papier afspatten. Een feest om te lezen en te bekijken voor de echte wielerfans. Met goed geschreven korte portretten, anekdotes, gesprekken en verhalen die de cyclocross tot leven brengen. Met aandacht voor de Belgische helden, maar zeker ook de Nederlandse toppers bij zowel de mannen als de vrouwen. Veldrijden is een sport waarin de Nede…Lees verder

Over Stijn Vanderhaeghe

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Diria Droesbeke

Stijn Vanderhaeghe (Ieper, 6 mei 1977) is een Belgisch journalist en publicist.

Biografie

Vanderhaeghe werd geboren in Ieper, West-Vlaanderen. Hij groeide op in het nabijgelegen Langemark. Na zijn hogere studies in Gent verhuisde hij naar Itterbeek, een deelgemeente van Dilbeek in Vlaams-Brabant. Zijn journalistieke carrière begon hij midden augustus 2000 bij Het Laatste Nieuws. Begin 2008 ruilde hij de krant voor het magazine Menzo. Tegenwoordig freelancet hij voor diverse magazines en uitgeverijen.

Eind maart 2011 debuteerde hij als auteur van (sport)boeken met De Ronde, ingeleid door Hugo Camps. Een boek waarin 25 binnen- en buitenlandse koersaficionado's hun liefde betuigen voor de Ronde van Vlaanderen. Onder hen Eddy Merckx, Mart Smeets, Fabian Cancellara, Yves Leterme, Rick de Leeuw, Dimitri Verhulst, Jan Hoet, Rik Van Looy en Louis Talpe.

Ruim een jaar later verscheen met De Olympiërs 1900-2012 …Lees verder op Wikipedia

Suggesties