U.S. Marshal Sam Gerard en zijn ervaren team openen de jacht op een ontsnapte gevangene waarvan niemand weet dat hij eigenlijk onschuldig is
Kijkwijzer
Vanaf 16 jaarVanaf 16 jaar
Titel
U.S. Marshals
Regisseur
Stuart Baird
Componist
Jerry Goldsmith 1929-2004
Acteur
Tommy Lee Jones Wesley Snipes Robert Downey (jr) Joe Pantoliano Kate Nelligan Tom Wood 1963- Irène Jacob 1966-
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, 1999
1 dvd-video
Oorspr. opname
1998
Speelduur
ca. 126 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Arabisch, Spaans, Portugees, Engels en Italiaans voor slechthorenden
EAN
7321931156257

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 7 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze Amerikaanse actiefilm uit 1998 van regisseur Stuart Baird is het vervolg op The Fugitive van Andrew Davis uit 1993. Met in de hoofdrollen Tommy Lee Jones, Wesley Snipes en Robert Downey jr. In deze film openen U.S. Marshal Sam Gerard en zijn ervaren team de jacht op de ontsnapte gevangene Sheridan. Ze weten echter niet dat hij geheim agent is en eigenlijk onschuldig is. De meningen van de critici lopen uiteen. Huib Stam (Volkskrant) is van mening dat het 'een politiefilm van niks is. Vol clichéfiguren, omslachtige of doorzichtige verhaalwendingen en rommelige ensceneringen.' Mark Duursma (Trouw) daarentegen is positief over de film: 'Aan alle voorwaarden voor geslaagd vermaak wordt voldaan.' Dana Linssen (NRC): 'Clichés worden niet geschuwd. De traditionele scène op het dak krijgt een spectaculair vervolg en om dat soort verrassingen is het in dit soort films toch eigenlijk te doen.' De dvd-video bevat verschillende extra features.

Over Stuart Baird

Stuart Baird (30 november 1947) is een Brits filmmonteur. Baird was ook regisseur en producent van enkele films.

Initieel werkte Baird samen met regisseur Ken Russell. Hij was assistent-monteur voor The Devils en monteerde Tommy, Lisztomania en Valentino. Als producent werkte hij mee aan een vijfde project van Russell, Altered States. Baird werkte nadien ook geruime tijd in een vaste samenwerking met regisseur Richard Donner. Hij werd twee maal genomineerd voor de Academy Award for Best Film Editing, de Oscar voor beste montage. In 1978 voor de montage van Superman van Richard Donner, in 1988 voor de montage van Gorillas in the Mist: The Story of Dian Fossey van Michael Apted.

Filmografie

Als filmmonteur

  • 1971: The Devils (als assistent-monteur)
  • 1975: Tommy
  • 1975: Lisztomania
  • 1976: The Omen
  • 1977: Valentino
  • 1978: Superman
  • Lees verder op Wikipedia

Suggesties