Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De vermisten en de doden : thriller

Stuart MacBride (auteur), Pon Ruiter (vertaler), Annemie De Vries (vertaler)
Inspecteur Logan McRae heeft - zoals gewoonlijk - de procedures niet gevolgd, waardoor een sadistische moordenaar vrij komt.
Titel
De vermisten en de doden : thriller
Auteur
Stuart MacBride
Vertaler
Pon Ruiter Annemie De Vries
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The missing and the dead
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2016
526 p.
ISBN
9789022575437 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Negende deel rond Logan McRae, die eerder door zijn lesbische cheffin Steel als brigadier naar het Schotse platteland is verkast, waar zij elkaar voortdurend tegen de haren in strijken. Hij krijgt te maken met ramkrakers, drugsdealers, verdwijningen, aanvallen op seksdelinquenten, een misbruikt en vermoord meisje en nog talloze kleine zaken. Logan neemt het niet zo nauw met de regels, waardoor allerlei zaken door andere divisies worden overgenomen. Het is lastig om door te krijgen welke zaken de verhaallijn vormen (en in die zaken wordt eigenlijk weinig onderzoek gedaan); aan het eind worden de zaken snel afgerond. Ook de vele personages met voor-, achter- en bijnaam werken verwarring in de hand. Zowel Logans gehakketak met meerderen en collega’s als het rauwe taalgebruik zal sommige lezers wellicht tegen gaan staan. De auteur, die in 2007 de CWA Dagger in the Library won voor zijn hele oeuvre, schrijft in korte, snelle zinnen (af en toe onverwacht poëtisch) en legt lang niet alles ui…Lees verder

Over Stuart MacBride

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door TimDuncan

Stuart MacBride is een Schotse schrijver, vooral bekend voor zijn misdaad thrillers die zich afspelen in "Granite City", Aberdeen, met in de hoofdrol politie-inspecteur Logan McRae.

Biografie

Stuart MacBride is geboren op 27 februari 1969 in Dumbarton, Schotland, en groeide op in Aberdeen. Hij studeerde architectuur aan de Heriot-Watt universiteit, waarna hij vervolgens verscheidene beroepen uitoefende, waaronder grafisch ontwerper, web design en computer programmeur.

MacBride sloot een eerste overeenkomst met een uitgever op basis van het boek Halfhead. Al was zijn uitgever meer geïnteresseerd in Steenkoud, met in de hoofdrol politie-inspecteur Logan McRae. Hij tekende voor een overeenkomst van drie boeken over Logan McRae, welke later uitgebreid werd naar zes boeken. In 2009 tekende hij voor een volgende overeenkomst voor twee extra Logan-boeken en daarnaast twee losstaande verhalen. In een interview liet …Lees verder op Wikipedia

Suggesties