Dvd
Engels

The Amityville horror

Stuart Rosenberg (regisseur), Jay Anson (naar het werk van), James Brolin (acteur)
Titel
The Amityville horror / dir. by Stuart Rosenberg ; screenplay by Sandor Stern ; based on the book by Jay Anson
Regisseur
Stuart Rosenberg
Naar het werk van
Jay Anson
Acteur
James Brolin Margot Kidder Rod Steiger
Scenarist
Sandor Stern
Taal
Engels
Uitgever
MGM DVD, 2001 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
1999
Speelduur
104 min.
Aantekening
Ondertiteling : Nederlands, Zweeds, Noors, Deens, Engels voor slechthorenden Taalkeuze : Engels, Frans, Italiaans, Spaans
EAN
5050070007268

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Stuart Rosenberg

Stuart Rosenberg (Brooklyn, 11 augustus 1927 – Beverly Hills, 15 maart 2007) was een Amerikaans regisseur.

Levensloop

Rosenberg studeerde Ierse letterkunde aan de universiteit van New York, voordat hij in de late jaren 50 televisiereeksen begon te regisseren. Vanaf de jaren 60 ging hij zich ook op films toeleggen. Hij oogstte vooral succes met de films Cool Hand Luke (1967), Voyage of the Damned (1976) en The Amityville Horror (1979).

Rosenberg overleed op 79-jarige leeftijd aan een hartinfarct in zijn woning in Beverly Hills.

Filmografie

  • 1960: Murder, Inc.
  • 1961: Question 7
  • 1967: Cool Hand Luke
  • 1969: The April Fools
  • 1970: Move
  • 1970: WUSA
  • 1972: Pocket Money
  • 1973: The Laughing Policeman
  • 1975: The Drowning Pool
  • 19…Lees verder op Wikipedia