Titel
Brubaker
Regisseur
Stuart Rosenberg
Acteur
Robert Redford
Componist
Lalo Schifrin 1932-
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Twentieth Century Fox Home Entertainment, © 2004
1 dvd-video
Oorspr. opname
1980
Speelduur
ca. 126 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Italiaans, Duits, Spaans, Zweeds, Grieks
EAN
8712626015550

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 26 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Stuart Rosenberg

Stuart Rosenberg (Brooklyn, 11 augustus 1927 – Beverly Hills, 15 maart 2007) was een Amerikaans regisseur.

Levensloop

Rosenberg studeerde Ierse letterkunde aan de universiteit van New York, voordat hij in de late jaren 50 televisiereeksen begon te regisseren. Vanaf de jaren 60 ging hij zich ook op films toeleggen. Hij oogstte vooral succes met de films Cool Hand Luke (1967), Voyage of the Damned (1976) en The Amityville Horror (1979).

Rosenberg overleed op 79-jarige leeftijd aan een hartinfarct in zijn woning in Beverly Hills.

Filmografie

  • 1960: Murder, Inc.
  • 1961: Question 7
  • 1967: Cool Hand Luke
  • 1969: The April Fools
  • 1970: Move
  • 1970: WUSA
  • 1972: Pocket Money
  • 1973: The Laughing Policeman
  • 1975: The Drowning Pool
  • 19…Lees verder op Wikipedia

Suggesties