Duizenden demonstranten overspoelen de stad Seattle om te protesteren tijdens een conferentie van de Wereld Handelsorganisatie. Er breken rellen los en de chaos is binnen de kortste keren niet meer te overzien
Titel
Battle in Seattle / written and dir. by Stuart Townsend
Regisseur
Stuart Townsend 1972-
Componist
Neil Davidge
Acteur
Ray Liotta Martin Henderson Channing Tatum Woody Harrelson 1961- Andre Benjamin Charlize Theron
Taal
Engels
Uitgever
RCV, 2008
1 dvd-video
Oorspr. opname
2007
Speelduur
ca. 100 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045214968

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse politieke thriller uit 2007, debuut van Stuart Townsend, met Charlize Theron, Woody Harrelson en Ray Liotta. Gebaseerd op ware gebeurtenissen. In november 1999 vindt er een Wereldhandelsconferentie plaats in Seattle, een vijf dagen durend evenement waarmee de stad het centrum van de wereld is. Duizenden demonstranten overspoelen de stad die de conferentie willen verstoren om zo aandacht te krijgen voor hun standpunten. Het loopt uit de hand en de stad verandert in een rokende puinhoop waarbij de noodtoestand wordt uitgeroepen en het leger ingezet. Hoe het zover heeft kunnen komen en wie er verantwoordelijk waren is het onderwerp van deze film. Roger Ebert (Chicago Sun Times,i) geeft 3 (van 5) sterren: 'The result is not quite a documentary and not quite a drama, but interesting all the same.' Official selection op de film festivals van Seattle, Toronto, Dallas en Vancouver. Geen extra's.

Over Stuart Townsend

CC BY 2.0 - Foto van/door gdcgraphics at https://www.flickr.com/photos/gdcgraphics/

Stuart Townsend (Howth, 15 december 1972) is een Iers acteur. Hij maakte in 1996 zijn filmdebuut als Dermot in het Britse Trojan Eddie. Sindsdien speelde hij onder meer de literaire personages Lestat de Lioncourt in Queen of the Damned en Dorian Gray in The League of Extraordinary Gentlemen.

Townsend is de zoon van voormalig professioneel golfer Peter Townsend, die in 1969 en 1971 voor Europa speelde in de Ryder Cup. Hijzelf is sinds 2002 samen met actrice Charlize Theron, met wie hij inmiddels samenwoont in Los Angeles. Zij beschouwden zichzelf als een getrouwd stel, hoewel ze dit officieel niet waren. Theron wilde de officiële ceremonie niet doorlopen voordat ook homoseksuelen in de Verenigde Staten het recht krijgen om met elkaar te trouwen.

Townsend ontmoette Theron tijdens de opnames van Trapped. Sindsdien waren ze ook samen te zien in Head in the Clouds (2004) en Æon Flux (2005). In januari 2010 ging het st…Lees verder op Wikipedia