Boek
Nederlands

De leukste Plopverhalen

Studio 100 (auteur), Vera Gheysels (medewerker), Walter Baele (medewerker)
Kabouter Plop en zijn vrienden beleven avonturen in het kabouterbos. Bundeling van zestien verhalen, vier in prentenboekvorm en twaalf voorleesverhalen. Met clichématige illustraties in felle kleuren. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.
Titel
De leukste Plopverhalen
Auteur
Studio 100
Medewerker
Vera Gheysels Walter Baele Hans Bourlon Gert Verhulst 1968- Bruno De Roover Jean-Pol
Taal
Nederlands
Uitgever
Schelle: Studio 100, 2017
99 p. : ill.
ISBN
9789462772601 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Verhalenboek met zestien korte verhalen over kabouter Plop en zijn medebewoners van het kabouterbos. Het bestaat uit vier, eerder als afzonderlijke prentenboekjes verschenen verhalen met paginavullende felgekleurde illustraties, en twaalf korte voorleesverhalen van een of twee pagina's doorlopende tekst, met daarbij een of twee kleine illustraties. De verhalen zijn flauw, bevatten veel herhalingen, veel dialoog en soms Vlaams taalgebruik. De karakters zijn stereotiep qua man-vrouwpatronen en karaktereigenschappen van de kabouters. De illustraties zijn cartoonachtig, met streepjes en golfjes die beweging suggereren. Oppervlakkige verhalenbundel, uitgevoerd in ruim A4-formaat met gewatteerd omslag. Voor liefhebbers van de televisieserie, theatershows en merchandising. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.

Over Studio 100

Studio 100 is een Belgisch bedrijf in de amusementssector. Het bedrijf produceert televisieprogramma's, muziek, films, strips en merchandise, gespecialiseerd voor kinderen en het beschikt over een aantal themaparken in zowel België als daarbuiten.

Geschiedenis

Voor 1996: Opkomst van Samson en Gert

Gert Verhulst was oorspronkelijk omroeper bij het toenmalige BRT. Verhulst wilde het aankondigen van de kinderprogramma's opvrolijken. Hij raakte via producer Hans Bourlon in contact met de Vlaamse acteur Danny Verbiest. Na een brainstorm werd Samson geboren. In de kerstvakantie van 1989 vergezelde de sprekende hond voor het eerst Verhulst tijdens het omroepen van de kinderprogrammatie. Samson was een doorslaand succes. Vanaf het najaar van 1990 kregen Samson en Gert een eigen tv-programma. In 1991 stonden de acteurs van de serie voor het eerst samen op het p…Lees verder op Wikipedia

Suggesties