Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De poort der zielen : het verhaal van de film

Studio 100 (auteur)
+1
De poort der zielen : het verhaal van de film
×
De poort der zielen : het verhaal van de film De poort der zielen : het verhaal van de film

De poort der zielen : het verhaal van de film

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Vladimir, Wilko en Keelin krijgen te horen dat een van hen de Nachtwacht moet verlaten. Ondertussen probeert opperdemon Nemmeza alleenheerser te worden over alle werelden. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
De poort der zielen : het verhaal van de film
Auteur
Studio 100
Taal
Nederlands
Uitgever
Schelle: Studio 100, 2019
189 p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op het verhaal van de gelijknamige tv-serie Nachtwacht
ISBN
9789462773516 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Naar aanleiding van de eerste bioscoopfilm op basis van de Ketnet-serie van Studio 100, die loopt vanaf 2015. De 'Nachtwacht' bestaat uit Vladimir de vampier, Wilko de weerwolf en de elf Keelin. Met hun magische krachten moeten zij het opnemen tegen de opperdemon Nemmezo. Met hulp van hun mentor, de geest Vega, zal dat wel weer lukken. Het verhaal speelt in het dorp Schemermeer, waar de tijden door elkaar heen lijken te lopen. Het verhaal beslaat 23 korte hoofdstukken met zeer veel foto’s uit de gelijknamige film. Technisch en inhoudelijk afgestemd op jonge lezers (korte zinnen, veel dialogen, groot lettertype, veel foto's), die fan zijn van de serie. Maar het is allemaal niet erg origineel. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Studio 100

Studio 100 is een Belgisch bedrijf in de amusementssector. Het bedrijf produceert televisieprogramma's, muziek, films, strips en merchandise, gespecialiseerd voor kinderen en het beschikt over een aantal themaparken in zowel België als daarbuiten.

Geschiedenis

Voor 1996: Opkomst van Samson en Gert

Gert Verhulst was oorspronkelijk omroeper bij het toenmalige BRT. Verhulst wilde het aankondigen van de kinderprogramma's opvrolijken. Hij raakte via producer Hans Bourlon in contact met de Vlaamse acteur Danny Verbiest. Na een brainstorm werd Samson geboren. In de kerstvakantie van 1989 vergezelde de sprekende hond voor het eerst Verhulst tijdens het omroepen van de kinderprogrammatie. Samson was een doorslaand succes. Vanaf het najaar van 1990 kregen Samson en Gert een eigen tv-programma. In 1991 stonden de acteurs van de serie voor het eerst samen op het p…Lees verder op Wikipedia