Boek
Nederlands

Mega Mindy en de Vogeldame

Studio 100 (concept), Vera Gheysels (medewerker), Sven Duym (medewerker)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
In het dorp worden sieraden gestolen en vogels verdwijnen. Tijd voor Mega Mindy om op onderzoek uit te gaan. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Mega Mindy en de Vogeldame / creatie Studio 100 ; medewerking van Vera Gheysels, Sven Duym, Karl Dussart, ... [et al.]
Concept
Studio 100
Medewerker
Vera Gheysels Sven Duym Karl Dussart
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Schelle: Studio 100, 2008 | Andere uitgaves
[25] p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie Mega Mindy
ISBN
9789059163430 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In het dorp worden sieraden gestolen en vogels verdwijnen. Tijd voor Mieke - alias Mega Mindy - om op onderzoek uit te gaan! Vierde (voor)leesboek - gebaseerd op de Vlaamse jeugdtelevisieserie Mega Mindy* - boordevol illustraties die opvallen door hun heldere kleuren en strak gestileerde figuren en vormen. De achtergrond bestaat uit zachte pasteltinten, waarin tekstblokken van wisselende grootte geplaatst zijn. Het gebruikte lettertype is duidelijk en de tekst wordt regelmatig opgevrolijkt door felgekleurde woorden die op een speelse manier hun eigen betekenis uitbeelden. Het verhaal is eenvoudig en direct en eindigt met een grappige situatie. Naast de tv-serie (vanaf 2006) zijn ook twee cd's, een aantal stripboeken en games verschenen, evenals een film en een musical. Vlot geschreven voorleesverhaal met sprekend kijkmateriaal. Mega Mindy behoort tot de productiemaatschappij die ook kabouter Plop, Piet Piraat en de K3 prinsesjes exploiteert. www.megamindy.be. Vanaf ca. 5 jaar.

Over Studio 100

Studio 100 is een Belgisch bedrijf in de amusementssector. Het bedrijf produceert televisieprogramma's, muziek, films, strips en merchandise, gespecialiseerd voor kinderen en het beschikt over een aantal themaparken in zowel België als daarbuiten.

Geschiedenis

Voor 1996: Opkomst van Samson en Gert

Gert Verhulst was oorspronkelijk omroeper bij het toenmalige BRT. Verhulst wilde het aankondigen van de kinderprogramma's opvrolijken. Hij raakte via producer Hans Bourlon in contact met de Vlaamse acteur Danny Verbiest. Na een brainstorm werd Samson geboren. In de kerstvakantie van 1989 vergezelde de sprekende hond voor het eerst Verhulst tijdens het omroepen van de kinderprogrammatie. Samson was een doorslaand succes. Vanaf het najaar van 1990 kregen Samson en Gert een eigen tv-programma. In 1991 stonden de acteurs van de serie voor het eerst samen op het p…Lees verder op Wikipedia

Suggesties