Nachtwacht : luisterverhalen

Studio 100 (auteur)

Nachtwacht : luisterverhalen

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Twee verhalen waarin het Nachtwacht-trio, Keelin, Vladimir en Wilko, de strijd aangaat met allerlei gevaarlijke wezens uit de onderwereld die ontsnapt zijn naar de bovenwereld. Meeluisterboek met als tekst de dialogen die te luisteren zijn op de cd. Met kleurenfoto’s uit de televisieserie en veel stripachtige tekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Nachtwacht : luisterverhalen
Auteur
Studio 100
Taal
Nederlands
Uitgever
Schelle: Studio 100, 2020 | Andere uitgaves
[130] p. : ill. + cd
Aantekening
Gebaseerd op de gelijknamige tv-serie Nachtwacht
ISBN
9789462774674 (hardback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze kloeke uitgave is een meeluisterboek bij de populaire Nachtwacht-shows van Studio100 op Ketnet. Studio100 is bekend van kaskrakers als K3 en Kabouter Plop. De belangrijkste personages worden aan het begin geïntroduceerd met een foto van de spelers in de shows en met een tekening, zoals ze in het boek voorkomen. Het personage Vega leest de verhalende stukken voor en verder spreken de personages hun eigen teksten in. Dat maakt het meeluisteren levendig en makkelijk te volgen. Hierdoor ook geschikt voor moeizame lezers. Verzorgde uitgave met veel paginagrote foto's en tekeningen in kleur. Voor fans van Nachtwacht. Met cd.Vanaf ca. 9 jaar.

Over Studio 100

Studio 100 is een Belgisch bedrijf in de amusementssector. Het bedrijf produceert televisieprogramma's, muziek, films, strips en merchandise, gespecialiseerd voor kinderen en het beschikt over een aantal themaparken in zowel België als daarbuiten.

Geschiedenis

Voor 1996: Opkomst van Samson en Gert

Gert Verhulst was oorspronkelijk omroeper bij het toenmalige BRT. Verhulst wilde het aankondigen van de kinderprogramma's opvrolijken. Hij raakte via producer Hans Bourlon in contact met de Vlaamse acteur Danny Verbiest. Na een brainstorm werd Samson geboren. In de kerstvakantie van 1989 vergezelde de sprekende hond voor het eerst Verhulst tijdens het omroepen van de kinderprogrammatie. Samson was een doorslaand succes. Vanaf het najaar van 1990 kregen Samson en Gert een eigen tv-programma. In 1991 stonden de acteurs van de serie voor het eerst samen op het p…Lees verder op Wikipedia