Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Tijd voor toverij

Studio 100 (auteur)

Tijd voor toverij

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De Nachtwacht, bestaande uit elf Keelin, weerwolf Wilko en vampier Vladimir, vecht tegen kwaadaardige bovennatuurlijke wezens, zoals een tijdrover, wolvin, demon en safnari. Met kleurenfoto's uit de tv-serie. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Tijd voor toverij
Auteur
Studio 100
Taal
Nederlands
Uitgever
Schelle: Studio 100, 2018
173 p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op het verhaal van de gelijknamige tv-serie Nachtwacht
ISBN
9789462773226 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit boek is gebaseerd op het verhaal van de gelijknamige tv-serie 'Nachtwacht'* die wordt uitgezonden op de Vlaamse televisie en door Nickelodeon. Het is verdeeld in zes hoofdstukken waarin de Nachtwacht dag en nacht waakt. De Nachtwacht bestaat uit drie figuren: vampier, weerwolf en elf. Zij beschermen de inwoners van Schermermeer tegen wezens uit de onderwereld, zoals Haxa de opperheks en demon Lilith. De vormgeving is bijzonder, het heeft het uiterlijk van een heel oud boek met vergeelde bladzijden. De beginletters van een hoofdstuk zijn versierd zoals in een middeleeuws boek. De illustraties bestaan uit zowel oude als nieuwe foto's. De verhalen kenmerken zich door een portie gezonde spanning, die voor jonge kinderen goed behapbaar zijn. Zij kunnen de simpele teksten vlot lezen en zullen genieten van de strijd tussen goed en kwaad. Vierde deel uit de serie, na ‘Schemermeer’**. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Studio 100

Studio 100 is een Belgisch bedrijf in de amusementssector. Het bedrijf produceert televisieprogramma's, muziek, films, strips en merchandise, gespecialiseerd voor kinderen en het beschikt over een aantal themaparken in zowel België als daarbuiten.

Geschiedenis

Voor 1996: Opkomst van Samson en Gert

Gert Verhulst was oorspronkelijk omroeper bij het toenmalige BRT. Verhulst wilde het aankondigen van de kinderprogramma's opvrolijken. Hij raakte via producer Hans Bourlon in contact met de Vlaamse acteur Danny Verbiest. Na een brainstorm werd Samson geboren. In de kerstvakantie van 1989 vergezelde de sprekende hond voor het eerst Verhulst tijdens het omroepen van de kinderprogrammatie. Samson was een doorslaand succes. Vanaf het najaar van 1990 kregen Samson en Gert een eigen tv-programma. In 1991 stonden de acteurs van de serie…Lees verder op Wikipedia