Boek
Nederlands

Ordenen en terugvinden van mappen en bestanden op uw pc

+1
Ordenen en terugvinden van mappen en bestanden op uw pc
×
Ordenen en terugvinden van mappen en bestanden op uw pc Ordenen en terugvinden van mappen en bestanden op uw pc

Ordenen en terugvinden van mappen en bestanden op uw pc

In de reeks:
Eindelijk uw opgeslagen bestanden snel terugvinden

Als u veel bestanden op uw bureau heeft liggen, is het soms bijna onmogelijk het document te vinden waar u naar op zoek bent. Om bepaalde documenten gemakkelijk terug te vinden, worden papieren documenten vaak opgeslagen in een archiefkast en in logische volgorde geordend.

De mappen op uw computer hebben dezelfde functie. Dez
Titel
Ordenen en terugvinden van mappen en bestanden op uw pc
Auteur
Studio Visual Steps
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
[Uithoorn]: Visual Steps, 2011
117 p. : ill.
ISBN
9789059052871 (paperback)
Plaatsingssuggestie
521.4 (SISO) Software ; Software (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 29 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wie een computer heeft, heeft bestanden, tegenwoordig zelfs veel bestanden. Duizenden foto’s, muziekbestanden, tekstdocumenten… Gelukkig worden de meeste van die bestanden automatisch in een map van het bijhorende programma of zelfs type bewaart, maar vroeg of laat moet je toch eens iets terugvinden ook. Meestal heb je twee soorten gebruikers: zij die alles op hun desktop zetten en zij die een of ander mappensysteem hanteren dat vaak vele niveaus diep gaat. Ordenen en terugvinden van mappen en bestanden op uw pc helpt je een handje bij het ordenen van je bestanden. Veel moet je daar uiteraard niet voor kennen of kunnen, een basiskennis van Windows volstaat en zelfs dan neemt dit boek je zodanig bij de hand dat zelfs iemand die een heilige schrik van de pc heeft, nog maar weinig fout kan doen.
Dit is tegelijkertijd de grootste troef en het grootste probleem van dit boek. De Visual Steps-methode die gehanteerd wordt, neemt je inderdaad stap voor stap bij de hand, maar verte…Lees verder
De huishoudelijke omgang met mappen en bestanden is een basale vaardigheid, maar wel belangrijk voor het ordelijk gebruik van de pc. Visual Steps heeft hier, geheel in hun stijl, een zeer visueel ingesteld boek over uitgebracht waarmee met name ouderen goed uit de voeten kunnen. De grote letters en de u-vorm zijn passend voor die groep. Het boek toont veel schermafbeeldingen in kleur; ze zijn geschikt voor Windows XP, Vista en 7. Een oefenpakket kan gratis gedownload worden en daarmee gewapend kunnen de diverse oefeningen uitgevoerd worden. De tekst is helder en eenvoudig, zorgzaam is een passend woord hier. Er kan bijna niets verkeerd gaan. Als extraatje wordt het branden van informatie op cd of dvd beschreven. Toch ook een vorm van ordening. Met register.

Suggesties