Boek
Engels

Ours are the streets

Sunjeev Sahota (auteur)
Afscheidsbrief van een Engels-Pakistaanse moslimterrorist aan zijn Engelse ex-echtgenote en dochter, en een levendig verslag van zijn geleidelijke terugkeer tot de islam van zijn jeugd en opgaan in een Afghaanse moslimgroepering.
Titel
Ours are the streets
Auteur
Sunjeev Sahota
Taal
Engels
Uitgever
London: Picador, 2011
312 p.
ISBN
9780330515801 (paperback) 9780330515818 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 4 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wat gaat er om in een jonge Engels-Pakistaanse moslim in de dagen voordat hij een zelfmoordaanslag in een Engels winkelcentrum gaat plegen? In zijn debuutroman geeft de auteur (geb. 1981), die zelf geen moslim is en van Engels-Indiase afkomst, zijn fictieve 'suicide bomber' zelf het woord. Daardoor komt de nadruk meer te liggen op diens eenzaamheid en onvermogen dan op de morele rechtvaardiging van zijn extremistische voornemen. De roman is zowel een liefdevolle afscheidsbrief aan zijn Engelse ex-echtgenote en dochter, als een levendig verslag van zijn geleidelijke terugkeer tot de islam van zijn afkomst, waardoor hij echter ook in contact komt met een radicale moslimgroepering in Afghanistan. Deze hoogst actuele, goed vertelde debuutroman zal zeker aan de in Engeland gerezen verwachtingen voldoen. Paperback met duidelijke druk.

Over Sunjeev Sahota

Sunjeev Sahota (Derby, 1981) is een Brits schrijver met Indiase roots.

Biografie

Sahota studeerde wiskunde aan het Imperial College London te Londen en werkte als een softwareontwikkelaar bij het verzekeringsbedrijf Aviva. Hij schreef zijn boeken na zijn werkuren.

Bibliografie

  • Ours are the streets (2011), roman
  • The year of the runaways (2015), roman vertaald in het Nederlands (Het jaar van de gelukszoekers)

Eerbetoon

  • 2015 - Shortlist Man Brooker Prize for Fiction voor The year of the runaways