Dvd
Nederlands

Sunny side of spirit : de complete serie

Sunny Bergman (auteur)

Sunny side of spirit : de complete serie

In de reeks:
Genre:
De filmmaker onderzoekt hoe in Ghana, Taiwan en Brazilië met psychische klachten wordt omgegaan.
Bevat
Ghana
Taiwan
Brazilië
Titel
Sunny side of spirit : de complete serie
Auteur
Sunny Bergman
Taal
Nederlands
Uitgever
Vpro, 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
135 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels
EAN
8718627223000
Plaatsingssuggestie
611.4 (SISO) Alternatieve geneeswijzen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na haar burn-out is Sunny Bergman, documentairemaakster (Beperkt houdbaar; Sunny side of sex), op reis gegaan naar Ghana, Taiwan en Brazilië. In deze driedelige documentaire staan haar belevenissen per land centraal. Steeds gaat ze met een vrouw uit het land op zoek naar het antwoord op de vraag: hoe wordt er in dit land omgegaan met psychische klachten als depressiviteit en stress. In de westerse cultuur komen deze klachten veel voor en is de medische industrie actief in het bestrijden van de uitingen. Spiritualiteit speelt nauwelijks een rol in het westerse leven. Daarentegen kennen Ghanezen bijvoorbeeld geen woord voor depressie. Door de energie die nodig is voor het leven zelf lijkt er minder tijd voor levensvragen. Een bijzondere kijk in drie verschillende culturen. Uitgezonden door BOS/VPRO. Elke aflevering duurt 45 minuten. Een mooie reeks over geestelijke gezondheidszorg in verschillende culturen.

Over Sunny Bergman

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera de Kok

Sunny Nell Rosa Bergman (Amsterdam, 19 oktober 1972) is een Nederlandse documentairemaker, filmregisseur, schrijver, scenarioschrijver, actrice, programmamaker, verslaggever en activiste.

Leven

Bergman is geboren in Amsterdam. Haar moeder komt uit Engeland. Na het vwo aan de RSG Broklede te Breukelen studeerde Bergman Philosophy & Politics aan de Universiteit van York in Engeland. In 1987 acteerde ze in de komedie Een maand later. Vanaf 1994 regisseerde ze verschillende televisieprogramma's van de VPRO en 2Doc, maakte ze eigen documentaires en schreef ze boeken.

Thema's

Schoonheidsideaal

In haar omstreden documentaire Beperkt houdbaar (2007) zet ze scherpe kanttekeningen bij het huidige schoonheidsideaal, waarin plastische chirurgie steeds gewoner wordt.

SeksualiteitLees verder op Wikipedia