Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De vulkaanminnaar

Susan Sontag (auteur)
Schildering van de passies van een Britse ambassadeur in Napels tegen de achtergrond van het Europese politieke leven aan het eind van de 18e eeuw.
Titel
De vulkaanminnaar
Auteur
Susan Sontag
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The volcano lover
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2005 | Andere uitgaves
421 p. : ill.
ISBN
90-234-1721-6 9789023417217 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na een lang en gelukkig huwelijk sterft de vrouw van de Britse ambassadeur in Napels, de verzamelaar Sir William Hamilton. Vrij kort daarna hertrouwt hij aan het begin van de 19e eeuw met een veel jongere maintenée, die hij aanbidt en met wie hij tegen de verwachtingen van de geschokte buitenwereld in heel gelukkig is. Na enkele jaren komt de succesvolle Britse admiraal Horatio Nelson in hun leven. Sir William gaat hem zien als een zoon, zijn jonge vrouw Emma gaat diepe liefde voor hem voelen, wat leidt tot een stormachtige verhouding die door de verzamelaar gedoogd wordt. Susan Sontags roman is indrukwekkend en geschreven in een uiterst verzorgde, gedetailleerde stijl. Het scherpzinnige verhaal heeft vele dimensies en is door de humor en de onverwachte wendingen heel boeiend. De vertaling is goed. Kleine druk, ruime marge.

Over Susan Sontag

CC BY 4.0 - Foto van/door User:LynnGilbert5

Susan Sontag, geboren als Susan Rosenblatt (New York, 16 januari 1933 - 28 december 2004), was een Amerikaanse schrijfster, filosoof, essayist en politiek activiste.

Levensloop

Sontag kwam uit een Joods gezin. Ze was een dochter van een exporteur van bont en een alcoholistische lerares. Haar vaders zaken noopten haar ouders tot veelvuldige afwezigheid, en zij groeide op bij haar grootouders in Tucson (Arizona). Haar vader stierf op zakenreis in China in 1939 aan tuberculose. Haar moeder hertrouwde, en Susan Rosenblatt nam de achternaam van haar stiefvader Sontag aan.

Als tiener bezocht Sontag de middelbare school (high school) in Los Angeles. Ze bleek een uitzonderlijk begaafde leerlinge en behaalde op 15-jarige leeftijd het diploma na het overslaan van drie klassen. In 1949 studeerde ze aan de Universiteit van Chicago, waar ze haar Bachelor of Liberal Arts haalde in Frans, literatuur en filosofie. In 1950 …Lees verder op Wikipedia