Braille
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Een liefde in Afrika

Ook verschenen als De geliefde van de kolonel

Susan Travers (auteur), Wendy Holden (auteur)
+1
Een liefde in Afrika
×
Een liefde in Afrika Een liefde in Afrika

Een liefde in Afrika

Ook verschenen als De geliefde van de kolonel

Genre:
Het meeslepende verhaal van Susan Travers, de enige vrouw die met het legendarische Vreemdelingenlegioen in de Tweede Wereldoorlog ten strijde trok en daar haar grote liefde ontmoette.
Titel
Een liefde in Afrika
Ook verschenen als
De geliefde van de kolonel
Auteur
Susan Travers Wendy Holden
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Tomorrow to be brave
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2000
13 banden
Oorspr. uitgever
The House of Books
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Susan Travers wordt op 23 september 1909 geboren in Londen in een welgesteld milieu. Na een onbekommerde jeugd in Groot-Brittannië verhuist ze in 1921 met haar ouders naar Cannes. Daar volgt ze middelbaar onderwijs. Op haar zestiende wordt ze, ter voorbereiding op een huwelijk, naar een kostschool voor meisjes in Florence gestuurd. Wanneer haar opvoeding voltooid is, trekt ze flierefluitend tien jaar lang van het ene land naar het ander in Europa. Bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog neemt ze als eerste en enige vrouw dienst in het Vreemdelingenlegioen dat aan de zijde van de geallieerden strijdt tegen de Duitsers. Ze wordt persoonlijk chauffeur van kolonel Marie-Pierre Koenig in de noordelijke Sahara en is in die hoedanigheid nauw betrokken bij de gevechten met het Duitse leger onder aanvoering van generaal Rommel. Tussen Koenig en haar ontwikkelt zich een gepassioneerde verhouding, hij is de liefde van haar leven, maar na de oorlog blijkt dat een blijvende verbintenis een on…Lees verder

Over Susan Travers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Levin01

Susan Travers (Londen, 1909 – Montpellier, 2003) was een Engelse verpleegkundige, die door haar inzet in de Tweede Wereldoorlog als eerste en enige vrouw in de geschiedenis van het Franse vreemdelingenlegioen de Ridderorde van het Legioen van Eer ontving.

Biografie

Op 12-jarige leeftijd verhuisde Travers met haar ouders en broer naar Frankrijk, waar zij opgroeide aan de Franse Rivièra in een welvarend gezin. Op 17-jarige leeftijd leerde zij autorijden, wat in die tijd bijzonder was voor een jong meisje.

Zij leefde een jetset-leven aan de Côte d'Azur, verbleef in Wenen, Boedapest, St. Moritz en Parijs, met vele party's, tennistoernooien, paardrijden, en vele aanbidders. Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog in 1939 meldde zij zich aan als vrijwilliger bij het Franse Rode Kruis als ambulancebestuurder. Daarvoor moest zij eerst een verpleegstersopleiding volgen.

Na uitgezonden te zijn naar onder andere Noorwegen en S…Lees verder op Wikipedia