Titel
Open hearts
Regisseur
Susanne Bier
Componist
Jesper Winge-Leisner
Acteur
Stine Bjerregaard Nikolaj Lie Kaas Mads Mikkelsen Birthe Neumann Niels Olsen Sonja Richter Paprika Steen
Uniforme titel
Elsker dig for evigt
Taal
Deens
Uitgever
A-Film, 2013
1 dvd-video
Oorspr. opname
2002
Speelduur
110 min.
Aantekening
Deens gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8716777055717 (box) 8716777947760

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 25 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Susanne Bier

CC BY 3.0 - Foto van/door Les Kaner

Susanne Bier (Kopenhagen, 15 april 1960) is een Deense filmregisseur. Ze groeide op in een joods gezin in Kopenhagen. Haar grote doorbraak was de film Den eneste ene (The One and Only) uit 1999. In 2002 maakte ze de Dogma-film Elsker dig for evigt (Open Hearts) en in 2004 kwam Brødre uit. Voor de laatste twee films werkte Bier samen met Anders Thomas Jensen. Met de film Efter brylluppet werd ze genomineerd voor een Academy Award voor Beste Niet-Engelstalige film. In 2011 won ze zowel een Golden Globe als een Academy Award voor Beste Niet-Engelstalige film met Hævnen. In 2018 regisseerde ze de Netflixfilm Bird Box.

Filmografie

  • Freud's Leaving Home (1991)
  • Family Matters (1994)
  • Like It Never Was Before (1995)
  • Credo (1997)
  • Den eneste ene (1999)
  • Once in a Lifetime (2000)
  • Open Hearts (20…Lees verder op Wikipedia

Suggesties