Boek
Nederlands

Macho's en mietjes

Susanne Koster (auteur)
+1
Macho's en mietjes
×
Macho's en mietjes Macho's en mietjes

Macho's en mietjes

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Stefan houdt niet van voetbal en al helemaal niet van de stoere sfeer daaromheen; alleen dankzij zijn vriend Danilo kan hij het uithouden op de club. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Homoseksualiteit
Titel
Macho's en mietjes
Auteur
Susanne Koster
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Sjaloom, 2000
151 p.
ISBN
90-6249-363-7

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 17 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Stefan zit op voetbal, niet omdat hij het nu zo leuk vindt, maar omdat zijn vader het wil. Stefan heeft een hekel aan voetbal en het daarbijhorende stoere gedrag. Hij houdt niet van auto's, van voetbal kijken en bier drinken. Zijn beste vriend Danilo zorgt ervoor dat het voetballen nog enigszins uit te houden is. Als Stefan beseft dat zijn gevoelens voor Danilo verder gaan dan een gewone vriendschap, wordt de situatie nog moeilijker, zeker als een jongerenbende achter zijn geheim komt en hem verplicht mee te doen aan hun criminele activiteiten. Stefan probeert er alles aan te doen om te voorkomen dat zijn vader er achter komt. Gelukkig heeft het verhaal een goede afloop, maar daarvoor moet Stefan eerst nog wel na een zwaar auto-ongeluk in het ziekenhuis belanden. Een toegankelijk, enigszins triviaal, maar daardoor zeker niet minder boeiend, verhaal over homoseksualiteit en vriendschap. Voor jongeren vanaf ca. 12 jaar.

Over Susanne Koster

Susanne Koster (Scheveningen, 23 november 1957) is een Nederlandse schrijfster van jeugdliteratuur.

Biografie

Koster begon al op jonge leeftijd met schrijven. In 1992 stuurde ze een manuscript naar diverse uitgeverijen. Uitgeverij Sjaloom reageerde positief, maar raadde Koster wel aan een literaire workshop te volgen. Kort hierop werd haar eerste verhaal gepubliceerd in een debutantenbundel. In 1995 volgde haar eerste jeugdroman Zwarte lieveling.

Naast haar werk als auteur heeft Koster lange tijd als stagecoördinator bij de Hogeschool van Amsterdam gewerkt. Sinds enkele jaren is zij echter fulltime schrijfster.

Bibliografie

Realistische romans

  • 2018 De Oneindigheidstrilogie 3 - Een gedroomd einde (Uitgeverij Clavis)
  • 2018 De Oneindigheidstrilogie 2 - Achtergelaten (heruitgave, Uitgeverij Clavis)
  • 2017 De…Lees verder op Wikipedia