Boek
Nederlands

Slaap lekker

Susanne Koster (auteur)
+1
Slaap lekker
×
Slaap lekker Slaap lekker
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Het leven een 15-jarig meisje verandert als haar moeder een nieuwe vriend krijgt met wie het meisje het niet goed kan vinden.
Onderwerp
Geweld ; gezin
Titel
Slaap lekker
Auteur
Susanne Koster
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Sjaloom, 2010
222 p.
ISBN
9789062495702 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het leven van Fleur (15) verandert als haar moeder een nieuwe vriend krijgt met wie Fleur het niet goed kan vinden. Het boek heeft een overdadige thematiek: gescheiden ouders, verliefde moeder, moeder gaat samenwonen met nieuwe vriend die gewelddadig blijkt te zijn, ernstige seksuele intimidatie, verliefde jongen op school, ongeluk vader, moeder die te veel gaat drinken, geweld. In de proloog wordt al meteen duidelijk waar het boek over gaat. In de laatste vijftig bladzijden komt er een kentering in het verhaal en komt Fleur beter voor zichzelf op. Dan komt er vaart in het boek en leest het prettiger. Het eerste deel waarin de seksuele intimidatie centraal staat, is soms misselijkmakend en lees je niet voor je lol. De vriend noemt Fleur bijvoorbeeld 'Flirtje' en komt vaak haar kamer binnen om haar bijna te wurgen. De vallen die door de vriend gezet worden om mensen pijn te doen, zijn ziekelijk. De vader van Fleur krijgt net altijd telefoon op het moment dat Fleur hem nodig heeft en ha…Lees verder

Over Susanne Koster

Susanne Koster (Scheveningen, 23 november 1957) is een Nederlandse schrijfster van jeugdliteratuur.

Biografie

Koster begon al op jonge leeftijd met schrijven. In 1992 stuurde ze een manuscript naar diverse uitgeverijen. Uitgeverij Sjaloom reageerde positief, maar raadde Koster wel aan een literaire workshop te volgen. Kort hierop werd haar eerste verhaal gepubliceerd in een debutantenbundel. In 1995 volgde haar eerste jeugdroman Zwarte lieveling.

Naast haar werk als auteur heeft Koster lange tijd als stagecoördinator bij de Hogeschool van Amsterdam gewerkt. Sinds enkele jaren is zij echter fulltime schrijfster.

Bibliografie

Realistische romans

  • 2018 De Oneindigheidstrilogie 3 - Een gedroomd einde (Uitgeverij Clavis)
  • 2018 De Oneindigheidstrilogie 2 - Achtergelaten (heruitgave, Uitgeverij Clavis)
  • 2017 De…Lees verder op Wikipedia