Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Een onbekend leven

Susie Steiner (auteur), Daniëlle Stensen (vertaler)
Als haar geadopteerde zoon wordt beschuldigd van moord, tracht brigadier Manon Bradshaw zijn onschuld te bewijzen.
Titel
Een onbekend leven
Auteur
Susie Steiner
Vertaler
Daniëlle Stensen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Persons unknown
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2019
364 p.
ISBN
9789403147604 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een onbekend leven

Eerste zin. Hij is aangeslagen.

Sinds haar terugkeer naar Huntingdon zit rechercheur Manon Bradshaw bij de cold cases. Vijf maanden zwanger en moeder van een zwarte adoptiefzoon Fly is ze druk op zoek naar een balans tussen haar werk en haar privéleven. Concreet: bureauwerk, regelmatige werktijden en een huis dat ze met haar zus deelt. Maar het betekent ook dat ze van Davy Walker, haar vroegere ondergeschikte bij zware delicten, niet meer mag ‘meespelen’ wanneer een man vermoord wordt in het park. Het blijkt om een beleggingsadviseur te gaan met louche connecties en een voorkeur voor jonge luxeprostituees. Ook al mag ze zich niet bemoeien, Manon raakt toch in de zaak verwikkeld omdat de twaalfjarige Fly plots als moordverdachte wordt gearresteerd.

Susie Steiner blijft verbazen. Haar boeken – dit is haar tweede thriller, opnieuw met Manon Bradshaw – doen denken aan Henning Mankells eerste Wallanders. Alle personages zijn opgetrokken uit vlees, bloed en twijfels. Net als in haa…Lees verder

Vlakbij een Engels politiebureau wordt het neergestoken lichaam van een man gevonden. Zakenman, netjes in het pak. Voordat hij sterft fluistert hij ‘Sas. Sas’. Brigadier Manon Bradshaw raakt algauw bij deze moordzaak betrokken omdat de man haar ex-zwager blijkt te zijn. Manon is zwanger en houdt zich eigenlijk alleen nog maar bezig met coldcases. Maar als haar geadopteerde zoon wordt beschuldigd van de moord op de steenrijke zakenman is het haar taak zijn onschuld te bewijzen. Hierin wordt ze echter door het merendeel van haar politiekorps tegengewerkt. Spannende thriller met veel aandacht voor de personages. Pas op het einde wordt de ingenieuze plot onthuld. De vertaling komt ietwat gekunsteld over. Tweede thriller van Susie Steiner. Haar thrillerdebuut 'Na 72 uur'*, ook met Manon Bradshaw, werd goed ontvangen. Ook dit werk smaakt naar meer.