Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Als in Cambridge een jonge vrouw onder verdachte omstandigheden wordt vermist, zoekt een politieteam onder leiding van Manon Bradshaw de raadselachtige zaak uit.
Titel
Na 72 uur
Auteur
Susie Steiner
Vertaler
Daniëlle Stensen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Missing, presumed
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2018
399 p.
ISBN
9789403110004 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na 72 uur

Eerste zin. Ze voelt de hoop wegebben, net als kerstverlichting in een etalage langzaam uitdooft.

Studente Edith Hind is plots vermist. De druk op de politie om haar terug te vinden is hoger dan normaal bij zulke zaken, want haar vader is een topchirurg die voor de koninklijke familie werkt en met ministers uiteten gaat. De sporen zijn versnipperd: Edith hield er niet alleen een complex liefdesleven op na, maar bezocht ook een beruchte crimineel in de gevangenis. Manon Bradshaw, die bij de sectie zware delicten in Cambridge werkt, sukkelt intussen van date naar date, laat zich verleiden tot seks omdat er niets te zeggen valt of beeldt zich in dat het ditmaal toch de ware is. Ze is 39, ze wil een kind, maar komt professioneel en privé geen stap verder. Tot het lijk van een zwarte jongen wordt gevonden. De met een aardappel in de keel sprekende vader van de vermiste Edith blijkt vuile handen te hebben, maar weet hij ook iets van haar verdwijning? Is ze eigenlijk wel verdwenen?

Soms lees je een misdaadroman waarbij je vergeet dat dit genre eigenlijk om de intrige dra…Lees verder

In december 2010 wordt in Cambridge een jonge vrouw als vermist opgegeven. De verloofde van Edith Hind treft een open voordeur aan en er ligt een gebroken glas en wat bloed in de keuken. Haar persoonlijke eigendommen zijn nog in huis. Wat is er met de mooie Edith gebeurd? Brigadier Manon Bradshaw en haar collega Davy onderzoeken de zaak. Dan wordt het lijk gevonden van een verdronken zwarte jongeman. De pers duikt erop. Manon en Davy hebben allebei persoonlijke problemen: zij is eenzaam, somber en heeft foute dates omdat ze een relatie wil; hij zit in een relatie die hem irriteert. Ze krijgen te maken met Ediths saaie verloofde, haar vader, een prominente chirurg, Ediths moeder en broer. Waarom bezocht Edith een harde crimineel in de gevangenis? Wat heeft haar vader te verbergen? De auteur schrijft na haar debuut 'Homecoming' (niet vertaald) het eerste deel in een serie rond Manon. Het perspectief wisselt tussen Manon, Davy, Helena (Ediths vriendin) en de moeder, die alle vier ongeluk…Lees verder