Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het ongemakkelijke dagboek van Henry K. Larsen (die dit alleen maar opschrijft omdat het van zijn therapeut moet, e...

Susin Nielsen (auteur), Lydia Meeder (vertaler), Barbara Zuurbier (vertaler)

Het ongemakkelijke dagboek van Henry K. Larsen (die dit alleen maar opschrijft omdat het van zijn therapeut moet, e...

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
In het leven van Henry (ik-figuur) heeft zich een groot drama afgespeeld rond zijn broer. Nadat ‘het’ gebeurd is, doet Henry er alles aan om ervoor te zorgen dat niemand, inclusief leerlingen op zijn nieuwe school, bemoeizuchtige nieuwe buren en zijn therapeut, erachter komt wat ‘het’ is. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Het ongemakkelijke dagboek van Henry K. Larsen (die dit alleen maar opschrijft omdat het van zijn therapeut moet, en daar enorm van baalt)
Auteur
Susin Nielsen
Vertaler
Lydia Meeder Barbara Zuurbier
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The reluctant journal of Henry K. Larsen
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, © 2018
258 p.
ISBN
9789047710097 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Henry K. Larsen is een wat dikke, slimme jongen die geobsedeerd is door een vechtshow op tv. Zijn broer Jesse is vroeger heel erg gepest. Op een dag kon hij er niet meer tegen en is hij naar school gegaan met het geweer van zijn vader. Daar schoot hij zijn pestkop en zichzelf neer. Nadat ‘HET’ gebeurde, zoals Henry het noemt, is zijn moeder opgenomen in een inrichting. Henry woont nu alleen met zijn vader in een flat en moet op een nieuwe school beginnen. Hij is bang dat iemand erachter komt wat er gebeurd is. Ook heeft hij een geheim dat hij van zijn broer niet mocht doorvertellen. En dat valt hem zeer zwaar. Hij ziet hoe zijn ouders uit elkaar groeien. Om dat te voorkomen, bedenkt hij een plan. Maar dat plan brengt hem en zijn nieuwe vriend op de radar van de pestkop van zijn nieuwe school. Al eerder liet auteur Susin Nielsen blijken dat ze een soort John Green voor een iets jongere doelgroep is. Ook in dit boek schetst ze verrassende sociale situaties en indrukwekkende personages. …Lees verder