Boek
Nederlands

Prinsessen

Suzan Boshouwers (auteur), Marjolein Hund (illustrator)
Hoe ziet een dag van een prinses eruit en wat leert ze allemaal? Prentenboek met informatie over prinsessen, versjes, opdrachten en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar; zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Prinsessen
Auteur
Suzan Boshouwers
Illustrator
Marjolein Hund
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2010 | Andere uitgaven
[24] p. : ill.
ISBN
9789044811735 (hardback)
Plaatsingssuggestie
829.73 (SISO) Over sprookjes en fantasiefiguren (ZIZO) Prinsen - Prinsessen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Roos droomt dat zij een prinses is en vertelt wat ze als prinses dagelijks meemaakt, wat ze leert, welke kleren ze draagt en hoe het paleis er uitziet. Achter in het boek staat een recept voor prinsessentaartjes, verschillende prinsessenkarakters, een miniquiz over prinsessen en hoe je een prinsessenarmband maakt. Alles is gebaseerd op de sprookjesprinses, dus zoals (kleine) meisjes zich dat voorstellen. De grote kleurrijke tekeningen ondersteunen dit beeld van een wereld waar geen auto's zijn, prinsessen braaf moeten zijn, zich niet vies maken, niet naar school gaan en in een groot paleis wonen. De overgang van realiteit naar droomwereld bestaat uit een pagina die half is afgesneden; twee grote uitklapbladzijdes tonen het interieur van het paleis. Door de grappige tekeningen en de simpele tekst is het (voor volwassenen) duidelijk een boek met een knipoog. Maakt deel uit van de nieuwe serie 'Willewete'*(categorie personages in de geschiedenis). De grootgedrukte schreefloze letter en d…Lees verder

Prinsessen

'Prinsessen' lijkt een uitnodigend boek voor meisjes omwille van de aantrekkelijke kaft, maar eenmaal je het boek open doet, is het enthousiasme snel getemperd. Het boek is heel chaotisch opgesteld, je weet niet goed waar men naartoe wil. De thema's die men bespreekt, sluiten niet bij elkaar aan en zijn heel stereotiep uitgewerkt: prinsessen leren paardrijden in amazonezit, ze krijgen les over alle koningen en koningen, .... Halverwege het boek kan men het hele kasteel aan de binnenkant bekijken door twee flappen open te vouwen. Helaas wil men hier zoveel laten zien dat de tekening vol staat met nummertjes waar jonge kinderen geen boodschap aan hebben. Achteraan het boek vindt men nog een prinsessenlied en een mini-quiz, maar dit betekent geen meerwaarde voor het boek. Ze worden er eerder bijgeplakt om het boek te vullen.