Boek
Engels

Catching fire

Suzanne Collins (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Als er opstanden dreigen in een aantal districten, krijgt een 17-jarig meisje de schuld. Ze moet de opstanden zien te voorkomen, maar kan en wil ze dat wel?
Titel
Catching fire
Auteur
Suzanne Collins
Taal
Engels
Uitgever
London: Scholastic, 2011 | Andere uitgaven
472 p.
ISBN
9781407132099 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit spannende vervolg* op het overdonderende debuut 'The Hunger Games' komen we terug bij Katniss (ik-figuur), wier leven er, na het winnen van de Hunger Games in het eerste deel, al maar moeilijker op wordt. Ze blijkt de onderdrukte districten te inspireren tot rebellie, iets wat het heersende regime niet zit zitten. Moet ze meewerken en haar geliefden redden? Of juist voor de vrijheid gaan? Alsof dit soort vragen niet genoeg zijn, blijven ook de liefdeskwesties opspelen. Net als in het eerste deel ligt het tempo hoog en blijf je de bladzijden omslaan. Het verhaal is goed opgebouwd en de hoofdpersoon zeer geloofwaardig en sympathiek. De auteur heeft een soepele stijl en weet een reële en duistere wereld te scheppen, waarbij ze ook niet bang is dood en verderf te introduceren, wat alles stukken minder zoet maakt dan veel jongerenromans. Goed vervolg dat hongerig maakt naar het slotdeel. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Suzanne Collins

CC BY 2.0 - Foto van/door David Shankbone

Suzanne Collins (Hartford, 10 augustus 1962) is een Amerikaanse scenarioschrijfster en auteur.

Biografie

Suzanne Collins wilde aanvankelijk actrice worden, maar uiteindelijk belandde ze achter de schermen. Haar carrière als schrijfster begon in 1991 als scenarioschrijfster van kindertelevisieprogramma’s nadat ze haar master in Dramatic writing aan de Universiteit van New York had gehaald. Ze werkte aan enkele televisieprogramma’s voor Nickelodeon, waaronder de met een Emmy genomineerde series Clarissa Explains It All, The Mystery Files of Shelby Woo, Little Bear en Oswald. Collins was genomineerd voor de Writers Guild of America voor haar medewerking aan het schrijven van de kerstspecial Santa, Baby!

Na een ontmoeting met kinderboekenschrijver James Proimos raakte Collins geïnspireerd om zelf een kinderboek te schrijven. Haar inspiratie voor Gregor de Bovenlander (Gregor the Ove…Lees verder op Wikipedia