Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De voorspelling

Suzanne Collins (auteur), Kris Eikelenboom (vertaler)
+1
De voorspelling
×
De voorspelling De voorspelling
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Gregor en zijn zusje komen via een rooster in de kelder in Onderland terecht. Er wonen daar allerlei vreemde wezens. Gregor komt er al snel achter dat hij in Onderland een belangrijke rol te vervullen heeft. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Fantasy
Extra onderwerp
reserve
Titel
De voorspelling
Auteur
Suzanne Collins
Vertaler
Kris Eikelenboom
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Gregor the Overlander
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2009 | Andere uitgaven
p. 16
ISBN
9789020664911

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Gregor ziet zijn 2-jarige zusje Boots door een rooster in de kelder verdwijnen. Hij springt achter haar aan en samen vallen ze een duistere diepte in. Ze belanden in Onderland, waar mensen op vleermuizen rondvliegen en waar reusachtige kakkerlakken, spinnen en ratten wonen. Daar ontdekt hij dat hij een belangrijke rol heeft te vervullen: volgens een gedicht moet hij de ratten verslaan om de mensen in Onderland en zijn vader die eerder door het rooster was gevallen, te redden. Het eerste deel van de serie 'Gregor de Bovelander'* over de 10-jarige Gregor die avonturen in het land onder de aarde beleeft. De vriendschap met, de afkeer van en de band die Gregor met zijn medereizigers opbouwt, is mooi beschreven. Bevat geen illustraties, maar wel een driedimensionaal omslag waarop Gregor op een vleermuis vliegt. Het boek eindigt met het eerste hoofdstuk uit het tweede deel. Een spannend en goed geschreven en vertaald verhaal vol fantasie. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Suzanne Collins

CC BY 2.0 - Foto van/door David Shankbone

Suzanne Collins (Hartford, 10 augustus 1962) is een Amerikaanse scenarioschrijfster en auteur.

Biografie

Suzanne Collins wilde aanvankelijk actrice worden, maar uiteindelijk belandde ze achter de schermen. Haar carrière als schrijfster begon in 1991 als scenarioschrijfster van kindertelevisieprogramma’s nadat ze haar master in Dramatic writing aan de Universiteit van New York had gehaald. Ze werkte aan enkele televisieprogramma’s voor Nickelodeon, waaronder de met een Emmy genomineerde series Clarissa Explains It All, The Mystery Files of Shelby Woo, Little Bear en Oswald. Collins was genomineerd voor de Writers Guild of America voor haar medewerking aan het schrijven van de kerstspecial Santa, Baby!

Na een ontmoeting met kinderboekenschrijver James Proimos raakte Collins geïnspireerd om zelf een kinderboek te schrijven. Haar inspiratie voor Gregor de Bovenlander (Gregor the Ove…Lees verder op Wikipedia