Boek
Nederlands

Linedance

Suzanne Peters (auteur)
+1
Linedance
×
Linedance Linedance
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Sinds de jaren tachtig is linedance populair bij jong en oud. Men danst op countrymuziek, zonder partner, op een rij en doet tegelijkertijd dezelfde pasjes. Dansers zijn gekleed als cowboy of cowgirl. Dit boek vertelt over de geschiedenis, techniek en regels, en ook over rolstoeldansen.
Onderwerp
Linedance
Titel
Linedance
Auteur
Suzanne Peters
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Arnhem: Ellessy, 2011
47 p. : ill.
ISBN
9789086600786 (paperback)
Plaatsingssuggestie
791.9 (SISO) Dans (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 7 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit vierde deel uit de subserie 'WWW-sport, spel, dans', informatieve boekjes die met sport, sportevenementen, spel en dans te maken hebben, gaat over de Amerikaanse volksdans: linedancing. Linedancing is een dans die je zonder partner kunt doen. Iedereen staat in een rij en doet de pasjes op hetzelfde moment, op countrymuziek. De mannen en vrouwen zijn vaak als cowboy of cowgirl gekleed. In het kort wordt van linedancing de geschiedenis, de techniek, de regels en de muziek beschreven. Een paar dansen worden in detail uitgeschreven. Een dans wordt met duidelijke foto’s van de passen en één regel tekst weergegeven. Twee andere dansen worden stap voor stap uitgeschreven en dan is er alleen een foto van een groep dansers. Ook worden er suggesties gegeven voor rolstoeldansers. Het boekje is wat sober uitgevoerd. Bevat een woordenlijst en een bronvermelding met verwijzing naar een boek en enkele links naar websites die de informatie aanvullen. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Suzanne Peters

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Alexander Hettema

Suzanne Peters (Roermond, 30 april 1985) is een Nederlandse schrijver en tekstschrijver wonende in Zutphen. Op haar negentiende verscheen haar eerste boek.

Biografie

Suzanne Peters is geboren in Roermond. Op haar negentiende schreef ze het boek De draak van Katibal, dat ze vervolgens in eigen beheer heeft uitgegeven. Het was een interactief boek, waarbij de lezer zelf kon bepalen wat de hoofdpersoon ging doen. Later verscheen ook haar boek Lydo, eveneens in eigen beheer uitgegeven. Suzanne Peters heeft tevens geschreven voor uitgeverij Marken en heeft diverse delen voor de favorietserie op haar naam staan. In 2009 verschenen de eerste boeken van deze auteur bij Uitgeverij Ellessy. Sinds 2010 heeft Peters haar eigen bedrijf. Ze schrijft in opdracht diverse teksten voor websites en ontwikkelt eigen blogsites.

Valentijngenootschap

Suzanne Peters is sinds …Lees verder op Wikipedia

Suggesties