Boek
Nederlands

Het chalet

Suzanne Vermeer (auteur)
Na een crisis in hun huwelijk verstrekt een stel naar IJsland om een nieuw leven te beginnen, maar na twee jaar constateert een hartsvriendin dat er nog steeds grote spanningen tussen de echtelieden bestaan.
Titel
Het chalet
Auteur
Suzanne Vermeer
Taal
Nederlands
Editie
6
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2015 | Andere uitgaves
296 p.
Verschijningsdatum
10-11-2015
ISBN
9789400506428 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Hoewel ze elkaars tegenpolen zijn, zijn Sara en Annelies hartsvriendinnen. Sara is mooi, onpraktisch en impulsief, Annelies daarentegen is wat mollig, gestructureerd en verantwoordelijk. Tijdens een trektocht door Peru wordt Annelies smoorverliefd op reisleider Wim. De aantrekkingskracht is wederzijds en Wim volgt Annelies naar Nederland, waar hij zijn job als reisleider inruilt voor een saai kantoorbaantje. Het idyllische huwelijk komt onder druk te staan wanneer Annelies niet zwanger raakt en de hormonenkuren en het vrijen op commando de spontaniteit uit hun relatie doen verdwijnen. Na een bedrijfsfeestje vrijt een dronken Wim met Tessa, een collega. Vrij snel beseft hij echter dat Annelies voor hem nog steeds de ware is en heeft hij spijt van zijn onenightstand. Maar dat is buiten Tessa gerekend, die het koppel begint te stalken. ‘Als ik iets voor mezelf wil hebben, dan laat ik niet meer los,’ schrijft ze in haar dagboek. Daarom besluiten Wim en Annelies tabula rasa te maken in…Lees verder
Annelies en Sara zijn hartsvriendinnen. Annelies vindt haar grote liefde in Wim, maar het huwelijk kapseist als kinderen uitblijven en Wim vreemdgaat. Ze nemen uiteindelijk de wijk naar IJsland om een Bed & Breakfast te gaan runnen en hun relatie een nieuwe kans te geven. Dan komen Sara en haar vriend op uitnodiging van Annelies in de B & B hun wintervakantie vieren. Maar van ontspannen komt het niet. De lucht tussen de echtelieden is niet geklaard en er gebeuren rare dingen. Achter ‘Suzanne Vermeer’ ging tot enkele jaren geleden een man schuil. Na diens overlijden bleven er onder dezelfde auteursnaam titels verschijnen. Bij dit boek krijg je algauw de indruk dat het door meer personen geschreven is. In het eerste deel worden de hoofdpersonen in meisjesboekenstijl neergezet. Daarna wordt de toon ‘volwassener’, maar lijkt de lezer soms in een reisfolder over IJsland te verdwalen. De stijl is vlak, het taalgebruik bijna saai en ook de soms pijnlijke taalclichés leiden af van de spannend…Lees verder

Over Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer is een schrijverspseudoniem in het thrillergenre, waaronder verschillende schrijvers gepubliceerd hebben. Tot zijn overlijden in 2011 ging schrijver Paul Goeken achter het pseudoniem schuil. Na zijn dood werd de naam overgenomen door een door uitgeverij A.W. Bruna Uitgevers onbekend gehouden schrijver of schrijfster.

Historie

Nadat Goeken in 2006 het boek All-inclusive schreef, werd in samenspraak met de uitgeverij besloten om het boek niet onder zijn eigen naam maar onder het pseudoniem Suzanne Vermeer uit te brengen. Dit gebeurde in het diepste geheim: slechts enkele personen uit de kennissenkring van Goeken en bij de uitgeverij waren op de hoogte van de identiteit van Vermeer. Vermeer werd gepresenteerd als een in 1968 in Nijmegen geboren schrijfster die na een studie Spaans aan de Universiteit van Amsterdam naar Barcelona was verhuisd.

De boeken van Vermeer kenmerken zich doordat ze vakant…Lees verder op Wikipedia