Daisy
Nederlands
Na de dood van haar tante Eva wordt Sophie samen met haar nichten Isa en Lieke verzocht om naar Winterberg te komen voor het openen van het testament. Al snel blijkt dat Eva wel wat voorwaarden aan haar nalatenschap heeft gekoppeld en dat zorgt voor onrust onder de familieleden. Er ontstaat een fikse ruzie omdat Isa heel andere ideeën dan de rest heeft. De volgende dag komt ze niet opdagen. Als So
Titel
Winterberg
Auteur
Suzanne Vermeer
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2014
1 cd
Speelduur
8:04
Oorspr. uitgever
Bruna
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Vrouw

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 23 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als blijkt dat drie nichtjes een hotel geërfd hebben, krijgen ze ruzie. De volgende dag is een van de vrouwen vermoord. De echtgenoot van een van de nichtjes heeft financiële problemen en de politie verdenkt hem al snel. Hij wordt op een intimiderende manier verhoord en hij gaat zelf twijfelen aan zijn onschuld. Zijn vrouw gaat intussen zelf op onderzoek uit waardoor haar leven in gevaar komt. Deze thriller zit vol ouderwetse spanning: een somber, afgelegen hotel, verborgen brieven, geheime gangen en een bloedige moord. Het verhaal wordt afgewisseld met brieven aan de overleden tante, eigenares van het hotel. Hierdoor wordt de lezer op een dwaalspoor gebracht, het blijkt toch allemaal anders te zijn dan men verwacht. Het verhaal bestrijkt een periode van enkele dagen waarin heel veel gebeurt. Voor liefhebbers van een degelijke thriller. Normale druk.

Over Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer is een schrijverspseudoniem in het thrillergenre, waaronder verschillende schrijvers gepubliceerd hebben. Tot zijn overlijden in 2011 ging schrijver Paul Goeken achter het pseudoniem schuil. Na zijn dood werd de naam overgenomen door een door uitgeverij A.W. Bruna Uitgevers onbekend gehouden schrijver of schrijfster.

Historie

Nadat Goeken in 2006 het boek All-inclusive schreef, werd in samenspraak met de uitgeverij besloten om het boek niet onder zijn eigen naam maar onder het pseudoniem Suzanne Vermeer uit te brengen. Dit gebeurde in het diepste geheim: slechts enkele personen uit de kennissenkring van Goeken en bij de uitgeverij waren op de hoogte van de identiteit van Vermeer. Vermeer werd gepresenteerd als een in 1968 in Nijmegen geboren schrijfster die na een studie Spaans aan de Universiteit van Amsterdam naar Barcelona was verhuisd.

De boeken van Vermeer kenmerken zich doordat ze vakant…Lees verder op Wikipedia