Boek
Nederlands

Zomertijd

Suzanne Vermeer (auteur)
Als haar dochtertje is ontvoerd, moet een werkende moeder een moeilijke beslissing nemen.
Titel
Zomertijd
Auteur
Suzanne Vermeer
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, 2016 | Andere uitgaves
263 p.
ISBN
9789400507524 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De eerste dertig bladzijden schetsen het drukke leven van Isabel en Koen, de hoofdpersonen van deze roman. Hun jobs als verkoopsdirecteur en rechter laten geen ruimte voor onvoorziene moeilijkheden. Bij de aanvang van de schoolvakantie krijgt Isabels vader echter een hartaanval en de Zweedse Anna, die als au pair voor hun dochtertje zorgt, keert terug naar Zweden, einde contract. De negenjarige Bibi kan dus nergens terecht. Na wat aarzelen schrijven haar ouders haar in bij de Eagles Lodge, een duur zomerkamp voor kinderen. Maar op een avond verdwijnt Bibi. De politie komt in actie, en pakt al snel een pedofiele werknemer van de Eagles Lodge op. Alles lijkt opgelost, halverwege het boek, maar het blijkt niet de dader te zijn. Isabel en Koen besluiten daarom een privédetectivebureau in te schakelen. Isabel wordt opgebeld door een figuur die een gunstige uitspraak eist in een rechtszaak die net aan haar werd toegewezen, in ruil voor Bibi...

Suzanne Vermeer bracht de voorbije twee…Lees verder
Het negenjarig dochtertje van een net gepromoveerde vrouwelijke rechter verdwijnt uit een zomerkamp. Om haar terug te krijgen wordt van de moeder geëist dat zij een kleine crimineel vrij zal spreken in een proces. Zowel de politie als een privéspeurder worstelen met het echte waarom en de logica van deze kidnapping. Intussen zit ook het dappere slachtoffertje niet stil. Een misdaadroman waarin ook aan de achtergronden van de hoofdfiguren ruimschoots aandacht wordt gegeven. De sfeer is, mede door de enigszins schoolse schrijfstijl, eigenlijk zachtaardiger dan van het predicaat 'thriller' mag worden verwacht. Spannend en verrassend slot.

Over Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer is een schrijverspseudoniem in het thrillergenre, waaronder verschillende schrijvers gepubliceerd hebben. Tot zijn overlijden in 2011 ging schrijver Paul Goeken achter het pseudoniem schuil. Na zijn dood werd de naam overgenomen door een door uitgeverij A.W. Bruna Uitgevers onbekend gehouden schrijver of schrijfster.

Historie

Nadat Goeken in 2006 het boek All-inclusive schreef, werd in samenspraak met de uitgeverij besloten om het boek niet onder zijn eigen naam maar onder het pseudoniem Suzanne Vermeer uit te brengen. Dit gebeurde in het diepste geheim: slechts enkele personen uit de kennissenkring van Goeken en bij de uitgeverij waren op de hoogte van de identiteit van Vermeer. Vermeer werd gepresenteerd als een in 1968 in Nijmegen geboren schrijfster die na een studie Spaans aan de Universiteit van Amsterdam naar Barcelona was verhuisd.

De boeken van Vermeer kenmerken zich doordat ze vakant…Lees verder op Wikipedia