Boek
Nederlands

Voetbal

+1
Voetbal
×
Voetbal Voetbal
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Wat is buitenspel? Is koppen gevaarlijk voor je hersenen? Mag een doelman ook doelpunten scoren? Hoeveel kilometer loopt een voetballer tijdens een wedstrijd? Waarom spelen sommige ploegen op kunstgras? Antwoord op deze en andere vragen.
Onderwerp
Voetbal
Titel
Voetbal
Auteur
Sven Cnudde Frederic Vanden Bussche
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Oostkamp: Eskabee, 2012
[68] p. : ill.
ISBN
9789058564276 (hardback)
Plaatsingssuggestie
619.1 (SISO) Balsport (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Onze nationale sport bij uitstek is ongetwijfeld voetbal. We worden als het ware opgevoed met voetbal, en tv, kranten, magazines en boeken spelen daar maar al te graag op in. De enorme aandacht die naar deze sport gaat, maakt ook dat voetbal heel geliefd is bij de jeugd. Daarom is het belangrijk dat kinderen ook de juiste informatie krijgen over voetbal, de regels van het spel en alles errond. Want we kijken wel naar voetbal, maar weten zeker niet alles over het populaire spel.
In de reeks van '100 kindervragen' verscheen nu ook Voetbal. Sven Cnudde en Frederic Vanden Bussche zijn jeugdtrainers en initiatiefnemers van SoccerFun vzw, dat al enkele jaren professionele voetbalinitiaties en -stages organiseert voor kinderen. Ze verzamelden allerlei vragen die de jonge voetballertjes hen over de sport stelden en op honderd daarvan geven ze een deskundig en eenvoudig antwoord. Vooral voor beginners is dit boekje de perfecte introductie op het voetbalspel, maar wie denkt dat hij…Lees verder
Wat is buitenspel? Hoe word je profvoetballer? Is koppen gevaarlijk voor je hersenen? Dit boek bevat honderd kindervragen over voetbal die twee jeugdtrainers verzamelden. Op elke pagina worden een of twee vragen beantwoord. Bij elke vraag staat een kort antwoord in een vrij grote letter en een kleurenfoto. Al naar gelang de soms gekleurde ondergrond is de gebruikte letter wit of zwart. De vragen zijn qua thema niet verder onderverdeeld. Het is een verzameling weetjes, zonder dat er verbanden worden gelegd. Soms wordt het kind met 'je' aangesproken, hetgeen de betrokkenheid bij de tekst vergroot. Soms zijn de zinnen wat lang. De Vlaamse oorsprong is hier en daar te merken aan de vragen en in de tekst. Maakt deel uit van de reeks ‘100 kindervragen'*. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar; door onder meer de overzichtelijke en aantrekkelijke lay-out ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.