Boek
Nederlands

Arme Pettson

Sven Nordqvist (auteur), Griet Van Raemdonck (vertaler)
+1
Arme Pettson
×
Arme Pettson Arme Pettson
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Het is herfst en opa Pettson is daarom erg treurig. Poes Findus probeert hem op te vrolijken. Prentvertelling met kleurrijke tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Boos zijn
Titel
Arme Pettson
Auteur
Sven Nordqvist
Vertaler
Griet Van Raemdonck
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Stackars Pettson
Uitgever
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2016 | Andere uitgaves
[24] p. : ill.
ISBN
9789065651877 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Boos zijn (ZIZO)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Prentvertelling over opa Pettson en zijn poes Findus, die op een boerderij wonen. Met de komst van de herfst verdwijnt het goede humeur van Pettson. Findus probeert hem op te vrolijken door allerlei gekke kunstjes uit te halen. Wanneer dat niet helpt, probeert hij de passieve Pettson in beweging te krijgen door voor te stellen te gaan vissen. Daarvoor moet hij wel allerlei listen verzinnen. De kracht van dit boek ligt voornamelijk in de illustraties vol humoristische details en actie. Deze details maken het tot een verrassend kijkboek waarin veel te ontdekken valt. Veel tekst die voor deze editie is herzien. Voorlezen voor oudere kleuters vanaf ca. 5 jaar.

Arme Pettson

Het is herfst en somber weer. Pettson heeft een echte baaldag, hij heeft nergens zin in en wil met rust gelaten worden. Maar zijn kat Findus denkt daar anders over, hij wil samen spelen. Wat Findus ook probeert om Pettson aan het lachen te krijgen, het helpt niet. Integendeel, Findus' verwoede pogingen om zijn baasje op te vrolijken monden uit in lawaaierig gerammel en gekletter en maken Pettson zo boos dat zijn baard ervan begint te fladderen. Findus geeft niet op, hij blijft maar doorzeuren over samen gaan vissen tot Pettson uiteindelijk toegeeft. En langzamerhand klaart zijn gezicht op en vergeet hij waarom hij zo somber was en waarover hij nu eigenlijk aan het piekeren was. En na het vispartijtje stappen ze samen lachend naar huis. Een klassieker onder de prentenboeken, maar één die je nooit beu wordt. Elke prent zit vol spitsvondige details, telkens je het boek leest, kan je iets nieuws ontdekken. Wandelende ontbijtkoeken, een thee drinkende kip of een badende eland. Hoewel he…Lees verder

Over Sven Nordqvist

CC BY 3.0 - Foto van/door Boberger

Sven Nordqvist (Helsingborg, 30 april 1946) is een Zweeds schrijver en illustrator van kinder- en prentenboeken.

Biografie

Nordqvist werd geboren in Helsingborg en groeide op in Halmstad. Hij wilde oorspronkelijk illustrator worden maar werd door diverse kunstacademies afgewezen . In plaats daarvan studeerde hij architectuur aan de Faculteit Ingenieurswetenschappen en werkte een tijd als docent in de architectuur. Tegelijkertijd bleef hij op zoek naar werk als illustrator en werkte mee aan advertenties , affiches en prentenboeken. Nadat hij in 1983 de eerste prijs won tijdens een wedstrijd voor kinderboeken met zijn prentenboek Agaton Öman och alfabetet begon hij voltijds te werken als auteur en illustrator van kinderboeken. Zijn grote doorbraak kwam er in 1985 met het volgende boek Pannkakstårtan waar de eerste maal kennisgemaakt wordt met de oude man Pettson en zijn kat Findus.

Hij werkte ook als illustrator…Lees verder op Wikipedia