Boek
Nederlands

Findus gaat verhuizen

Sven Nordqvist (auteur)

Findus gaat verhuizen

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Omdat kat Findus van opa Pettson niet om vier uur 's nachts op zijn bed mag springen, verhuist hij naar een huisje in de tuin. Maar is dat wel zo leuk? Prentvertelling met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Verhuizen
Titel
Findus gaat verhuizen
Auteur
Sven Nordqvist
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Findus flyttar ut
Uitgever
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2016 | Andere uitgaves
[28] p. : ill.
ISBN
9789059084520 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Wonen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De kat Findus mag ‘s ochtends om vier uur niet op het bed springen van opa Pettson, daarom besluit hij te verhuizen. Opa Pettson verbouwt het oude buitentoilet en Findus krijgt z'n eigen huisje om te springen. Hij lijkt heel gelukkig. Maar alleen is maar alleen. Dat ga je natuurlijk niet zeggen, dus bedenk je allerlei redenen om toch gezelschap te hebben... Verhaal uit de serie over Pettson en Findus, waarin het Findus' eer te na is om toe te geven dat alleen wonen ongezellig en ook eng is, met herkenbare thema's voor kleuters als eigenwaarde en geborgenheid. Prachtige, kleurrijke en gedetailleerde illustraties over de hele bladzijde, waar ontzettend veel op te zien is. De voor prentenboeken vrij lange tekst (soms een klein beetje ouderwets, door woorden als 's namiddags), gedrukt in een kleine letter, staat boven aan de bladzijde en is, net als de illustraties, voorzien van veel humor. Heerlijk prentenboek voor kleuters om voor te lezen en te bekijken. Een aantal van de boeken van de…Lees verder

Findus gaat verhuizen

In deze nieuwe uitgave waarin Opa Pettson en zijn poes Findus de hoofdrol spelen, heeft de overbeweeglijke kat een eigen bed gekregen. ’s Ochtends heel erg vroeg wanneer iedereen en dus ook opa Pettson slaapt, doet Findus niets liever dan springen en stuiteren op zijn bed. Wanneer Petsson hem dat verbiedt, besluit Findus te verhuizen. Hij neemt zijn intrek in het oude, door Pettson verbouwde buitentoilet. Hoewel hij daar nu naar hartenlust kan springen wanneer hij maar wil, lijkt Findus zich toch wel wat bang en eenzaam te voelen in zijn nieuwe huis. Maar die gevoelens toegeven, dat vindt Findus blijkbaar nog wel moeilijk. Daardoor gaat hij allerlei uitvluchten verzinnen om toch maar van het vertrouwde gezelschap van Pettson te kunnen blijven genieten. Pettson heeft hem door maar weet de eigenwaarde van de poes mooi te respecteren en biedt hem door te onderhandelen de geborgenheid waar hij nood aan heeft. Voor oudere kleuters zijn dit herkenbare thema’s.
Zoals ook in de eerder v…Lees verder

Over Sven Nordqvist

CC BY 3.0 - Foto van/door Boberger

Sven Nordqvist (Helsingborg, 30 april 1946) is een Zweeds schrijver en illustrator van kinder- en prentenboeken.

Biografie

Nordqvist werd geboren in Helsingborg en groeide op in Halmstad. Hij wilde oorspronkelijk illustrator worden maar werd door diverse kunstacademies afgewezen. In plaats daarvan studeerde hij architectuur aan de Faculteit Ingenieurswetenschappen en werkte een tijd als docent in de architectuur. Tegelijkertijd bleef hij op zoek naar werk als illustrator en werkte mee aan advertenties , affiches en prentenboeken. Nadat hij in 1983 de eerste prijs won tijdens een wedstrijd voor kinderboeken met zijn prentenboek Agaton Öman och alfabetet begon hij voltijds te werken als auteur en illustrator van kinderboeken. Zijn grote doorbraak kwam er in 1985 met het volgende boek Pannkakstårtan waar de eerste maal kennisgemaakt wordt met de oude man Pettson en zijn kat Findus.

Hij werkte ook als illustrator …Lees verder op Wikipedia