Boek
Nederlands

Op stap met Pettson en Findus! : een wriemelzoekboek

Sven Nordqvist (auteur)
+1
Op stap met Pettson en Findus! : een wriemelzoekboek
×
Op stap met Pettson en Findus! : een wriemelzoekboek Op stap met Pettson en Findus! : een wriemelzoekboek

Op stap met Pettson en Findus! : een wriemelzoekboek

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Opa Pettson en zijn kat Findus wonen op een boerderij. Ze houden van vissen, knutselen en pannenkoekentaart. De zoekprenten tonen hun dagelijkse belevenissen van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat.
Onderwerp
Dag en nacht
Titel
Op stap met Pettson en Findus! : een wriemelzoekboek
Auteur
Sven Nordqvist
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Komm mit zu Pettersson und Findus! Ein Wimmelbilderbuch
Editie
1
Uitgever
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2012
[12] p. : ill.
ISBN
9789059084421 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Zoekboeken (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Over opa Pettson en zijn onafscheidelijke kat Findus is een aantal prentenboeken verschenen. Nu is er een groot kartonboek voor een iets jongere doelgroep in vertaling uitgekomen. Het bevat negen zoekplaten van een of twee pagina's groot, met onder de platen afbeeldingen van dieren en voorwerpen die in de platen teruggevonden kunnen worden. Als extraatje is er de zoekopdracht naar de zogeheten mukkels, fantasiediertjes die overal en nergens opduiken. Op de illustraties in aquarel valt heel wat te ontdekken; ze ademen een warme, wat ouderwetse, landelijke sfeer uit en zitten boordevol grapjes. De prent waarop Pettson en Findus, werkend in de tuin, vier keer staan afgebeeld, kan voor wat verwarring zorgen bij jonge kinderen. De tekst is beperkt tot een regel boven de illustratie en de naam van de te zoeken voorwerpen en dieren. Een mooie, educatieve uitgave, waarmee de woordenschat kan worden vergroot en die borg staat voor veel kijkplezier. Vanaf ca. 3 jaar.

Op stap met Pettson en Findus!

Dit zoekboek is tevens een kennismaking met het leuke duo opa Pettson en zijn eigenwijze kat Findus. Op elke prent staat een grote tekening met daarrond enkele details uit de tekening. De kleuters moeten dat detail op de grote prent terugvinden. De prenten vertonen enige samenhang. Eerst wordt getoond waar ze wonen, vervolgens wat ze doen. Findus maakt Pettson wakker want hij wil spelen maar Pettson wil eerst onbijten. Daarna gaan ze in de tuin werken en de kippen voeren. Dan eten ze pannenkoekentaart en dan gaan ze knutselen in het werkhuis. Opa maakt een schiethengel waarmee ze gaan vissen en 's avonds eten ze gebakken vis. Je ziet op de prenten her en der mukkels, een soort trollen die de gekste dingen doen. Een leuk boek met bijzonder mooie prenten waar je heel lang kan naar kijken en telkens nieuwe dingen kunt ontdekken.

Over Sven Nordqvist

CC BY 3.0 - Foto van/door Boberger

Sven Nordqvist (Helsingborg, 30 april 1946) is een Zweeds schrijver en illustrator van kinder- en prentenboeken.

Biografie

Nordqvist werd geboren in Helsingborg en groeide op in Halmstad. Hij wilde oorspronkelijk illustrator worden maar werd door diverse kunstacademies afgewezen . In plaats daarvan studeerde hij architectuur aan de Faculteit Ingenieurswetenschappen en werkte een tijd als docent in de architectuur. Tegelijkertijd bleef hij op zoek naar werk als illustrator en werkte mee aan advertenties , affiches en prentenboeken. Nadat hij in 1983 de eerste prijs won tijdens een wedstrijd voor kinderboeken met zijn prentenboek Agaton Öman och alfabetet begon hij voltijds te werken als auteur en illustrator van kinderboeken. Zijn grote doorbraak kwam er in 1985 met het volgende boek Pannkakstårtan waar de eerste maal kennisgemaakt wordt met de oude man Pettson en zijn kat Findus.

Hij werkte ook als illustrator…Lees verder op Wikipedia