Boek
Nederlands

Pettson gaat kamperen

Sven Nordqvist (auteur), Griet Van Raemdonck (vertaler)
+1
Pettson gaat kamperen
×
Pettson gaat kamperen Pettson gaat kamperen
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Opa Pettson en zijn poes Findus willen gaan kamperen, maar komen niet verder dan de achtertuin. Prentenboek met grote gekleurde tekeningen en stripachtige details. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Kamperen
Titel
Pettson gaat kamperen
Auteur
Sven Nordqvist
Vertaler
Griet Van Raemdonck
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Pettson Tältar
Uitgever
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2020 | Andere uitgaves
[26] p. : ill.
ISBN
9789059081680 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Vakantie (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit is één van de latere afleveringen in de avonturen van Opa Pettson en zijn kat Findus, maar nog steeds een voltreffer. Het wordt voor de vierde maal en herzien herdrukt. De nieuwsgierige Findus vindt op zolder "een groene worst" (een tent in een zak). Natuurlijk probeert hij dat ding eerst uit voor hij Pettson om uitleg vraagt, met een tuimelpartij als gevolg. Wanneer hij begrijpt wat een tent is, wil hij meteen gaan kamperen, maar de twee worden geweldig gehinderd door de kippen die per sé mee willen op uitstap. Dan zetten ze de tent maar op in de tuin, en gaan ze vissen met Pettsons nieuwe uitvinding, een vislijn annex boog. Pettson vangt er bijna een geweldig grote snoek mee, die bij Findus voor de rest van het verhaal door het hoofd spookt.

Zoals steeds in deze reeks combineert Nordqvist kinderlijke fantasieën en angsten (Findus die bang is voor 'het monster', de snoek), met de meer tragische gevoelens van de oude Pettson, die beseft dat hij nooit grootse dingen gedaan h…Lees verder
Opa Pettson en zijn poes Findus willen kamperen. Maar omdat de kippen mee willen, komen ze niet verder dan de tuin. Aan het meer bij het huis beproeven ze de 'pijl en boog-hengel' van opa en vangen bijna een reusachtige snoek. Na de nacht in de tent te hebben geslapen, trekken ze de bergen in, d.w.z. de eerste helling achter het huis, om te ontbijten. Dit bescheiden gegeven is bijzonder humoristisch uitgewerkt. Opa, poes en kippen beleven het kampeeruitje heel verschillend, terwijl ook het badinerend commentaar van de buren voor komische contrasten zorgt. Het bijzondere aan de paginagrote illustraties, aquarellen in vooral bruine en groene tinten, is de tekenstijl. Ze zijn warm en vriendelijk qua sfeer, soms donker als poes Findus bang is. Vloeiend daarin opgenomen is er een rijkdom aan stripachtig getekende details die als een ironisch commentaar fungeren. Hierom zullen kinderen vanaf 5 jaar meer van dit prentenboek genieten dan de door de uitgever beoogde doelgroep 'vanaf 4 jaar'. D…Lees verder

Over Sven Nordqvist

CC BY 3.0 - Foto van/door Boberger

Sven Nordqvist (Helsingborg, 30 april 1946) is een Zweeds schrijver en illustrator van kinder- en prentenboeken.

Biografie

Nordqvist werd geboren in Helsingborg en groeide op in Halmstad. Hij wilde oorspronkelijk illustrator worden maar werd door diverse kunstacademies afgewezen . In plaats daarvan studeerde hij architectuur aan de Faculteit Ingenieurswetenschappen en werkte een tijd als docent in de architectuur. Tegelijkertijd bleef hij op zoek naar werk als illustrator en werkte mee aan advertenties , affiches en prentenboeken. Nadat hij in 1983 de eerste prijs won tijdens een wedstrijd voor kinderboeken met zijn prentenboek Agaton Öman och alfabetet begon hij voltijds te werken als auteur en illustrator van kinderboeken. Zijn grote doorbraak kwam er in 1985 met het volgende boek Pannkakstårtan waar de eerste maal kennisgemaakt wordt met de oude man Pettson en zijn kat Findus.

Hij werkte ook als illustrator…Lees verder op Wikipedia