Boek
Nederlands

Snoeshaan

Sven Nordqvist (auteur)
+1
Snoeshaan
×
Snoeshaan Snoeshaan
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Wanneer opa Pettson een haan meebrengt, zijn de kippen daar erg mee ingenomen, maar poes Findus vindt al dat gekraai maar niks. Prentenboek met grote, humoristische illustraties in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Hanen, Kippen
Titel
Snoeshaan
Auteur
Sven Nordqvist
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Tuppens minut
Uitgever
Leuven: Davidsfonds, 1997
[27] p. : ill.
ISBN
90-6565-761-4
Plaatsingssuggestie
Humor (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Prentenboek over Opa Pettson die met de in een broek geklede en zich als een kwajongen gedragende poes Findus in een huisje bij het bos woont. Findus plaagt de kippen graag en speelt met hen. Op een dag brengt Pettson een haan mee, die goed in de smaak valt bij de kippen, Findus vindt er echter niets aan en wordt gek van het vele gekraai, maar niet alleen hij. Na een list van Findus vertrekt de haan omdat hij niet zo vaak mag kraaien als hij wil. Dan blijkt dat er kuikentjes zullen komen en Findus is dolblij en wil graag op hen passen. De illustraties staan over één of twee pagina's met een tekstblok in redelijk grote letter. Tekeningen en teksten vormen een mooi geheel. De met aquarel ingekleurde pentekeningen zullen ieder aanspreken, ze staan vol grappige en gekke details, waardoor er steeds iets nieuws te ontdekken valt. Op de omslag een kleurige illustratie waarop de haan hard kraait en niemand dit lawaai prettig vindt, terwijl de kippen in aanbidding naar hem opkijken. Voor kleut…Lees verder

Over Sven Nordqvist

CC BY 3.0 - Foto van/door Boberger

Sven Nordqvist (Helsingborg, 30 april 1946) is een Zweeds schrijver en illustrator van kinder- en prentenboeken.

Biografie

Nordqvist werd geboren in Helsingborg en groeide op in Halmstad. Hij wilde oorspronkelijk illustrator worden maar werd door diverse kunstacademies afgewezen . In plaats daarvan studeerde hij architectuur aan de Faculteit Ingenieurswetenschappen en werkte een tijd als docent in de architectuur. Tegelijkertijd bleef hij op zoek naar werk als illustrator en werkte mee aan advertenties , affiches en prentenboeken. Nadat hij in 1983 de eerste prijs won tijdens een wedstrijd voor kinderboeken met zijn prentenboek Agaton Öman och alfabetet begon hij voltijds te werken als auteur en illustrator van kinderboeken. Zijn grote doorbraak kwam er in 1985 met het volgende boek Pannkakstårtan waar de eerste maal kennisgemaakt wordt met de oude man Pettson en zijn kat Findus.

Hij werkte ook als illustrator…Lees verder op Wikipedia

Suggesties